Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/prirodnakozmetika

Marketing

3 MASKE ZA LICE...

Holivudska maska za lice

Dvije kašike ovsenog ili kukuruznog brašna pomiješaju se sa bjelancetom, pa se sve dobro izlupa. Ta pasta se nanosi na kožu i ostavi da djeluje 15-20 minuta. Osušena masa se skida krpom. Zatim se lice najprije opere vrućom vodom, a onda ispere hladnom. Maska čisti, osvježava i matira kožu.


Rimska maska za lice

Dvije velike kašike graškovog brašna miješati sa dvije kašike masnog mlijeka da postane kašasto; onda tu kašu nanositi na kožu lica i ostaviti dok se ne stvrdne. Poslije toga, vrhovima prstiju skidati kružnim pokretima, trljajući pri tom kožu. Zatim najprije oprati vrućom vodom, a tek onda hladnom isprati. Maska čisti, glača i matira masnu kožu.


Maska od lanenog sjemena

Po hladnom vremenu osjetljiva i suha koža brzo postaje krta i lomljiva. To se može spriječiti upotrebom maske od lanenog sjemena, koja je ujedno i dobro sredstvo protiv preranih bora. Dvije velike kašike lanenog sjemena skuha se kao kaša, malo prohladi, pa tom vrućom kašom premaže lice. Ostavlja se da djeluje najmanje 20 minuta, a onda se ispira skoro vrućom vodom.
Ako na licu ima naprslih žilica, onda se ta kaša smije nanositi samo hladna i samo hladnom vodom ispirati. Ova maska hrani i glača kožu. To je dobro sredstvo protiv bora i nabora.

Post je objavljen 26.03.2011. u 19:16 sati.