Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/prirodnakozmetika

Marketing

MASAŽA PRIJE STAVLJANJA MASKE...

Postoji jedno jednostavno pravilo: kožu za masku ponekad treba pripremiti kako bi ta maska još bolje djelovala.
U tom smislu se koža masira i na taj način pripremi da bolje prihvati dejstvo raznih materija koje će koža upijati. Maska će tako postići potpuni uspjeh.
Najjjednostavnija masaža lica frotir rukavicom naizmjenično toplom i hladnom vodom kako bi se poboljšala cirkulacija a time i angažovanje pri stavljanju maske.
Za masažu još treba koristiti neutralne kremove ( borogal,dječiji krem, obično ulje ili maslac ) i vršiti snažne kružne pokrete i one veoma korisne – tapkanjem.
Kada već odlučite da uz masku primjenite i ovaj koristan vid uljepšavanja, dobro je da za to odvojite dvadesetak minuta. Toliko vrmrna je dovoljno da biste postigli dobar rezultat.

PRAVILNO MASIRANJE DIJELOVA LICA

Vrhovima prstiju počnite masažu od vrata i to prema gore, povlačeći prste uzduž i preko sve do obraza.
Sada nastavite masažu obraza kružnim pokretima, a čelo, da biste ublažili bore, uvijek masirajte poprečno i kružno.
Veoma je korisna masaža sljepoočnica, jer se time aktivira krvotok koji snabdijeva maozak i tako dolazi do opšteg osvježenja. Često se jave duboke brazde, bore oko usana i one su obično rezultat grimase a ne godina. Svejedno, ublažite ih masažom kratkim jakim pritiskanjem lijevo – desno i nanošenjem hranljive kreme.
Nos se masira odozgo na dole, a onda razvalečeći prema stranama. Time se postiže elastičnost kože, koja kad se odmori lakše prima bilo koju vrstu maske. Naravno, ovo ćete činiti povremeno. Nije obavezna « vježba» svaki put kad stavljate masku.

Post je objavljen 26.03.2011. u 19:16 sati.