Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gutanzaniji

Marketing

JAR, Moje prvo nojevo jaje - šesti dio

Neposredno na ulazu u Cape nacionalni park smo posjetili farmu nojeva.





Inkubator sa upravo izleglim nojićem.






Mladi nojevi jedu i seru zeleno...






Ženka ...


Travels vam je pokazao kako se rade kokteli u JARu. Neki drugi ljudo kao recimo oni koji imaju malu djecu se bave pripravljanjem drugih stvari. Ishodivši moje prvo nojevo jaje ovom posjetom farmi nojeva (cijena 120 ZAR, cca 12 EURa), stekli su se uvjeti za nojevu kajganu.

Pripreme su tekle na slijedeći način. Tete na farmi su nam označile križićem gdje udariti jaje kako bi ga razbili. "Čekićem?" pitam, "Nee… običnom žlicom." No odlučili smo se sačuvati ljusku jajeta i otvoriti ga - bušilicom. FYI Ta ljuska je sretno stigla u Dar. BTW Na farmi se prodaju razno razni predmeti kao na primjer stolne lame napravljene od ljuske.

Logistika: dva srednje snažna muškarca, Bosch ili ekvivalentna (u našem slučaju Metabo) bušilica (bez čekića) te posuda. Slijediti prikaze na slijedećih fotografija:





Jaje, nojevo.






Priprema jaja...






Obrada jaja...






Operacija vađenja unutrašnjosti.






Kajgana broj jedan.






I druga kajgana na čekanju.


Da li set znali kako jedno nojevo jaje ima ekvivalent 24 kokošja… (Naš) Osobni utisak je kako je nojevo jaje ukusnije kokošjih.

Post je objavljen 26.03.2011. u 10:41 sati.