Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/millionways

Marketing

New York, prvi put, dan 1

Sta reci, napisao sam dobar komad texta, stisnuo "Spremi" pa dobio poruku kako mi je stranica uklonjena ili neko slicno sranje, dogadjalo mi se to i ranije, ali sam mislio kako je to otklonjeno u medjuvremenu. headbang

Skuzio sam u medjuvremenu u kojem grmu lezi zec. Imao sam preveliki razmak izmedju dva sejvanja, sad sejvam svako malo i problema nema.

Opisivao sam uglavnom svoje pomijesane osjecaje prema prijestolnici nehumanog kapitalizma i njegovom nalicju. Mnoge zgrade, a pogotovo ulice, nisu odrzavane uopce. Usred Manhattna, rupe u asfaltu, fasade za koje se bojis da ce otpasti, no naravno ima i novih i onih u fazi renoviranja (vjerojatno su fasade stvarno pocele padati).

Hotel u kojem smo se smjestili (Novotel na Times Square) u Hrvatskoj nikada nebi dobio 4 zvjezdice. Soba je ocigledno uredjena tamo nekih 80ih godina proslog stoljeca (ili tako izgleda). Svijetla tocka je LCD televizor pristojne velicine.

Naravno, tu je i pogled na zapadnu stranu.

noc je vec bila kad smo stigli


dan je svanuo suncan, ko stvoren za setnju


prvo odrediste, bio je Apple shop, na jugoistocnom cosku Central parka. Nazalost, na iPad2 je jos uvijek potrebno cekati u redu, koji se formira tocno u ponoc pa se dijele brojevi rezervacije ako ce iPad2 stici taj dan (roba ipak ne dolazi svaki dan). Ako zelite model opremljen 3G modemom (699$), imaju ga na stocku ducani u susjedstvu. thumbup
U jednom takvom smo kupili iPone usb kabel po 10$ (11$ s porezom), za razliku od 20$ (pitaj boga koliko s porezom) u Apple shopu.

Je Manhattan velik, ali ne toliko velik da ga se nebi moglo prehodati (po sirini). No nakon intenzivnog hodanja, cojek pozeli sjest, gricnut kakav kolac i popit kavu. Spominjali su nam neki jeftinu hranu, no osim ulicnih prodavaca hot doga (1$) nismo stekli bas takv dojam. Cijene su izrazene u neto iznosima, na koje dolazi porez i napojnica konobaru. Ima i "self service" restorana u kojima nema napojnice konobarima.


40$ za dva kolaca i dve kave, nije bas povoljno. Blazena nasa Europa, gdje znas koliko sta kosta i prije no sto dobijes racun.

Eto, to su otprilike dojmovi prvoga dana. Sutra slijedi nastavak. wave

Dan drugi: Shopping


Post je objavljen 26.03.2011. u 02:20 sati.