Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/makeupart

Marketing

Make up savjeti: Šminka za plavokose (plavuše op.a.)

Plavokose, za razliku od crvenokosih i brineta, nemaju okvir oko lica koji je tamniji od njihovog tena, te je to jedan od razloga zašto je upravo njih najlakše transformirati make-upom. Možda bi upravo one trebale najviše pozornosti obratiti izboru šminke jer kod njih najčešće viđam pogreške u izboru. Boje bi tebale biti živahne, ali s njima ne smijemo pretjerati.
Najčešće podjele plavokosih su na ova tri tipa:

Platinasta – nasvjetlija nijansa, monokromatska, najčešće s pepeljastim tonom

Pod pretspostavkom da imate iznimno svijetlu put preporuka je da se držite hladnijih tonova u cjelokupnom make-upu. Bakreni ton (boja cimeta) vam vjerojatno neće pristajati, kako u nijansama rumenila, tako i u nijansama ruža ili sjenila. Neutralna sjenila poput pepeljastih nijansi smeđe i srebrnih hladnih tonova dobro će pristajati, no iznimno pripazite na nijansu obrva kako ne bi bile pretamne. Za vas je iznimno važno odabrati dovoljno svijetlu olovku za obrve koja u sebi nema žuti ton, ali ne treba biti ni previše pepeljast. Hladni crveni ruževi s plavim podtonom su idealni za večer. Ova boju kose je zaštitni znak Christine Aguilere, a za inspiraciju vam može poslužiti i besprijekorna Gwen Stefani.



Zlatokosa – nijansa koja može biti više ili manje svijetla, ali u sebi ima žuti ton

Ova nijansa je puno prirodnija od platinaste, često je odabire Katherine Heigl. Ružičasta paleta, kao i boja breskve, uz dodatak zlatnog shimmera, kako za jagodice, tako iza usne je dobitna formula za zlatokose. Za večer su prikladne ljubičaste nijanse sjenila, bilo da se radi o prljavo ljubičastoj ili tamno ljubičastoj. Nemojte se bojati hladnijih tonova crvenog ruža. Pripazite da ne odaberete prehladne tonove za dan jer oni mogu vizualno prevariti oko i dodati vašoj zlatnoj kosi zelenkasti ton.



Pješčano plava – nijansa u kojoj prevladavaju beige nijanse ili ima tople pramenove

Jennifer Aniston često ima ovu boju kose, često je nazivaju i champagne bojom. Boje meda i karamela su savršene za vas. Izbjegavajte tonove terracotte i idite za toplijim nijansama koje će unijeti živost. Potražite proizvode koji u sebi imaju zlatne čestice ili one boje šampanjca, a ne biserne (sedefaste), ružičaste ili plave.



I na kraju treba spomenuti obrve koje kod plavokosih, bez obzira o kojem se tipu radi, trebaju biti prikladne nijanse. Ako su vam obrve puno tamnije od nijanse kose, preporučujem da ih redovno posvjetljujete jer najčešće ovakva transformacija najblagotvornije utječe na cjelokupni vizual osobe. Pretamne obrve prečesto odvlače pozornost, daju licu strogoću, a plavokose upravo zbog njih često djeluju umjetno.



Post je objavljen 25.03.2011. u 13:10 sati.