Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/junac

Marketing

Matematičke šanse

Valjda zbog proljeća, ili bliskog mjeseca, jučer sam se probudio zaljubljen u 5 cura. I rekoh si: dosta je bilo, basta!
Dosad sam uvijek igrao na kartu spontanosti – kao sve će se posložiti samo. Ma hoće drek.

Ako sam zbog nečeg pušio cure, onda je to bilo zbog krivo (loše i neracionalno) posloženih prioriteta.

Ovaj put sam odlučio sve staviti na papir i iskalkulirati gdje su realno najveće šanse za uspjeh. Zatomit ću osjećaje, subjektivne preference, činjenice da neke pričaju 6 stranih jezika i nose rajf.

Cilj je jasan. Do prvog maja biti u vezi koja će potrajati najmanje do 1.8. Sedmi mjesec zna bit jako dosadan.

Bit će tablica.

Svaka cura će biti procijenjena u 3 kategorije. Pardon, neće cura biti procijenjena, nego njen odnos sa mnom, naša kompatibilnost odnosno moje šanse kod nje.

Znači svakoj kategoriji će bit dodijeljena ocjena od -3 do +3.

Kategorija prva – biološka privlačnost. Ocjenjuje se na temelju razmjene pogleda; koliko nam se sreću pogledi, uhvatim li ja njen pogled na sebi ili ona uhvati uvijek moj.

Kategorija druga – komunikacija. Imamo li spiku, imamo li o čemu pričati, komuniciramo li uopće?, razgovaramo li nesadržajno, prazno, ili imamo miljon tema, zajebanciji nikad kraja i nikak da prestanemo pričati.

Kategorija treća – frekventnost susreta. Viđamo li se često, rijetko, slučajno ili uvijek na istim mjestima? Imam li njen broj, mogu li do njega doći (lako ili teško) i sl.

I bonus kategorija – subjektivna procjena uspješnosti. Ukupni dojam – dal mi se čini da je zapaljena za mene ili ne? Kako je najbolje smanjiti dozu subjektivnosti koja je najčešće razlog svih zala, za ovu kategoriju raspon ocjena se kreće od -1 do +1.

Image and video hosting by TinyPic

Malo se povećala brojka s početka… 11 ih je, a čak u 7 sam zaljubljen. Evo kaj se desi kad petkom navečer umjesto van odeš na aerobik.

Znam da vam niš ne znači moja tablica, niti vam je interesantna… htio sam samo da se uvjerite da sam gotovo u potpunosti isključio subjektivni faktor, emocije i iskrivljene ideale, i da cure doživljavam 100% objektivno i isključivo kao matematičke vrijednosti u konvencionalnom algebarskom kontekstu.

Mama mi je sigurno ponosna.


Post je objavljen 22.03.2011. u 13:46 sati.