Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vjesnik-istine

Marketing

25. ožujka - Dan nerođenih

Video spotom, u čijem je središtu pobjednički gol španjolske nogometne zvijezde Andresa Inieste na Svjetskom prvenstvu 2010. u Južnoj Africi, Španjolska biskupska konferencija (Conferencia Episcopal Espagnola) poziva na prosvjede protiv novog Zakona o pobačaju.

Pomalo neobičnom video porukom - "Uvijek postoji razlog za zivjeti" Crkva želi animirati ljude da na "Dan nerođenih" – u petak 25. ožujka – ustanu protiv novoga Zakona o pobačaju koji je Španjolski parlament usvojio prije mjesec dana.
Video spot prikazuje razne ljude u teškim životnim situacijama – bolesno dijete koje na svoj rođendan sjedi samo kod kuće, hendikepirani par u invalidskim kolicima, čovjeka koji u bolnici sjedi uz krevet svoga starog oca. Scene su popraćene tonom radijskog prijenosa utakmice između Španjolske i Nizozemske na Svjetskom prvenstvu.

Prema novome zakonu, pobačaji će ubuduće biti u Španjolskoj zakonski dopušteni do 14. tjedna trudnoće. Jedini uvjet je savjetovanje u zdravstvenom centru. Do 22. tjedna pobačaj će biti moguće izvesti u slučajevima ozbiljnih zdravstvenih rizika za majku ili kod abnormalnosti ploda. Za kasnije pobačaje nužan je pristanak liječničke komisije. Ako žena pobaci izvan tih okvira, više joj se u Španjolskoj ne prijeti zatvorom, nego samo novčanom kaznom.

Maloljetne djevojčice u dobi od 16 godina ubuduće se mogu same odlučiti na pobačaj, bez suglasnosti roditelja, ali moraju bar jednog roditelja prije toga obavijestiti o svojoj odluci.

Novi Zakon o pobačaju mnogi Španjolci odbacuju. Krajem listopada prošle godine više od milijun protivnika pobačaja prosvjedovalo je u Madridu protiv novih propisa. (ika / gk)

Poslusajte "Plac andjela"...


Post je objavljen 21.03.2011. u 22:07 sati.