Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/daltoni-os

Marketing

2.HMNL / ISTOK : FC SKRIPTA - FC VINKOVCI 3:3 (1:0)

Foto : B.Mr Foto B.Mr.

Nervozno,borbeno bez futsal ljepote mogao bi biti kratki opis sraza Skripte i Vinkovaca u apsolutnom derbiju kompletnog prvenstva unutar Druge hrvatske futsal lige regije "istok".

Sudačka dvojka, Buljić-Mlinarić imala je izuzetno težak zadatak kako bi utakmicu kvalitetno privela svom završetku. Obostrani prigovori momčadi sugeriraju da nije sve proteklo u najboljem redu. Barem , ako ćemo suditi po razmišljanjima sudionika nakon završetka utakmice.

Sama tekma protekla je u žustroj,agresivnoj borbi za svaku loptu,bez nekih ekstra poteza koji bi trebali krasiti futsal. Dobro, možda ne treba tražiti dlaku u jajetu ! Trebamo se valjda zadovoljiti samo epitetom derbija prvenstva u utakmici dvije ekipe koje nemaju adekvatnu športsku konkurenciju unutar lige.

Dobra posjećenost utakmice sa strane gledateljstva u dvorani Jug 2 u Osijeku, jasan je pokazatelj o kakvoj se tu tekmi radilo. Derbi je derbi ! Bitka za prvaka nije mačji kašalj.

Stoga ne treba čuditi izostanak futsal lepršavosti.... Bez obzira na sve primjedbe imalo se tu štošta za vidjeti,možda ponešto i za naučiti. Vidljivo je kako su obje momčadi spremne za nešto više... Pokušati ću vam približiti pravi futsal triler koji se odvijao u Osijeku,u športskoj dvorani Jug 2. Barem taksativno.

Foto by B.Mr Foto : B.Mr.

Do 12 minute traje obostrano ispitivanje snaga. Tada na scenu stupa Gregić iz Skripte, te dovodi Osječane u vodstvo,1:0. Šesnaesta minuta,kazneni udarac za vinkovačku družinu sa šest metara,Lukačević nadmudruje suparničkog malonogometaša. Čovjek niti je otpucao niti plasirao loptu kako treba.

Četiri minute do poluvremena. Vinkovčani 5 prekršaja,domaći sastav 4. Bit će gusto do kraja prvog djela utakmice. Tko ima bolje živce?! Osječani čine prekršaj,5:5. Do tada pratimo odlično suđenje.

- 3' 20",do poluvremena,oba stratega na nogama. Napetost je velika,tekma obostrano fajterska,korektan odnos između igrača na terenu.Ekipe traže svoju priliku za pogodak.

Ipak,prvi dio završava s prednošću Skripte,rezultatom 1:0. Starta drugi dio utakmice.

Igra se 24.minuta kada pogotkom Gregića,Skripta povećava svoju prednost na 2:0.

25.minuta Grbanović poentira za Vinkovce. Lijepo izborena situacija,prekrasan pogodak, rezultat na semaforu 2:1.

Foto Daltoni Foto : B.Mr.

Pratimo otvorenu igru u kojoj je sve moguće. Tempo je ubitačan,treneri konstantno vrše izmjene,postavlja se pitanje tko ima širu igračku klupu.... Utakmica se zakuhava,počinju prigovori na sudačke prosudbe. Svi prigovaraju !

Vratari su ipak u glavnoj ulozi. Pogodak visi u zraku. Osma minuta nastavka.... Trka je u prvom planu kod malonogometaša. Tko će imati više snage za završnicu... Kao da su me čuli, ljudi zovu tajm-aut.

10.minuta nastavka usijanje u dvorani Jug 2 je na vrhuncu. Pratimo pravu mušku igru. Traje veliki pritisak na sudačku dvojku.

Vratari su konstantno na velikim iskušenjima. Vratarskim bravurama uspješno drže svoje momčadi u daljnjoj igri. Vinkovačka družina djeluje svježije.

3:3 u prekršajima, rezultat 2:1 za domaćina. Skačemo na petnaestu minutu nastavka. Skripta pravi prekršaj,5:4. Vinkovački pritisak urodio je pogotkom Maršića,rez 2:2. Osječani prave šesti prekršaj , Luks brani kazneni udarac Plavšića.

Šesnaesta minuta, odnos prekršaja 6:5. Isključenje za vinkovačku družinu zbog udaranja protivničkog igrača.Direktan crveni karton. 6:6 u prekršajima. Kazneni udarac za Rožmarića koji promašuje cijeli gol. Tri minute do kraja utakmice. Kipuća atmosfera u dvorani. Nitko ne ostaje ravnodušan na događaje s terena. Zvone Horvat do tada neprimjetan u utakmici postignutim pogotkom dovodi Skriptu u novo vodstvo,rezultat 3:2. Čini se da je sve gotovo. Vinkovčani ulaze u rizik pokušavši igrati bez vratara, s igračem više u polju. - 18' 11",na semaforu Skripta čini novi akumulirani prekršaj. Kazneni udarac,Lukačević ovaj put nemoćan. Rezultat u Osijeku glasi 3 naprema 3.

- 18' 44",akumulirani prekršaj vinkovačke družine. Rožmarić puca ravno u gostujućeg vratara. Do kraja rezultat ostaje nepromijenjen. Tko je zadovoljniji na kraju presudite sami.

Športski pozdrav ! Tekst : Daltoni'os


Post je objavljen 21.03.2011. u 14:02 sati.