Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kajtemucinjofra

Marketing

Pljesnivi sir i ostale sladunjavosti

Kako danas saznati misli li dečko ozbiljno ili si samo još jedna u nizu?

S vremena na vrijeme čujete neku slatku, romantičnu priču o savršenoj ljubavi, srodnoj duši, ljubavi na prvi pogled, dugogodišnjem sretnom braku i ostalim sličnim sladunjavostima.

No čini mi se da puno češće dopre do vas ako ništa više, sočni i zločesti trač da ju je on prevario s njenom najboljom frendicom, fificom iz kvarta ili pak sa nekom totalno nepoznatom i nevažnom kokom. Međutim, što ako je ta neka nepoznata koka bila upravo njegova srodna duša, njegova slatka, sladunjava priča? Ona s kojom je ostao u 30godišnjem braku i s kojom je napravio dvoje slatkih bebača? Je li i tada ta "nevažna" iz susjednog kvarta još uvijek vrijedna prijezira i suosjećamo li s njim kad čujemo da su uspjeli naići na tako teško nalažljivu srodnu dušu o kojoj svi potajno maštamo?

Što ako se nadate da ste vi ta "nevažna" i pitate se možete li ga pridobiti a da ne ispadnete fifica iz kvarta? Zapravo, vi bi htjeli biti njegova i posebna, ali ako ga otmete prvotnoj, kaj buju ljudi mislili o vama? Pa mortik buju me na križ zabili i zapalili sa ostalim lokalnim coprnicama.

I tak, čula si da je on u vezi. U vezi sa starijom ženom (čitaj: preko 40 - al drži se ponosno thumbup). Na tvoju žalost ili sreću maštarija stara pet ili više godina kao da ti se nudi na pladnju. Ali.. taj pladanj nije srebran, nije od nikakvog plemenitog metala, nije čak ni iz Kike, možda iz nekog lokalnog dućana sa kineskom (ne uvjetno i nekvalitenom smijeh ) robom. Pladanj na kojem su ostaci tvoje maštarije. On je doduše na njemu, ali ima uz sebe pljesnivi (nepleminiti smijeh ) sir kao dodatak. Bormeč taj sir ne izgleda baš jestivo (bar ne tebi), ali tu je, i ima preko 40 godina. Hm.. zvuči egzotično i zagonetno. I ne razmeš kak on taj sir opće može i okusiti. Ali ukusi, a i okusi su različiti. Njemu je valjda fin. A kaj ak proba nekaj drugo? Kaj ak shvati da je drugo možda tak posebno da bu i vrijedilo probati?

A onda si pomisliš da kaj ak on ima još tih nekih dodataka, ali se uvijek vrati dobro poznatom i sigurnom okusu? Kaj ak sam ja samo jedna od tih "ono kaj pojedeš zato da ti nije uvijek isto na tanjuru"?

I ode maštarija o srodnoj duši polako nizbrdo. Ali opet, on je tak poseban. Jesam li ja njegova sladunjavost s kojom će imati dvije najslađe bebe?

I što sad napraviti? Em sam ona druga, em sam možda i treća... da čekam? Da se zaprijetim? Da bježim od njega ko od vraga? Možda je vrijeme da se spustim nizbrdo, na čvrstu zemlju.





Post je objavljen 19.03.2011. u 23:03 sati.