Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rudarka

Marketing

Venecija - here I come!

Nema smisla da vas tušim političkim, općedruštvenim i širesvijetskim problemima, nego ćemo danas laganini: smijeh

Za par dana s veseljem odlazim u Veneciju. Sad će dio vas reći - Fuj!, a dio Opa! No, mene baš veseli! cerek

Naravno, uz putovanje ide i mala priča kako je do toga došlo: Tamo negdje, krajem studenog 2010. sjedimo moja prijateljica i ja u mojem popodnevnom officu (čitaj: kuhinja), te "mezimo" hladnu finu žlahtinu. Vjerojatno je ona ključni dio ove naše priče. naughty

Uglavnom, pričam ja njoj kako vidjeti Veneciju i nije tako strašno - dođeš autom do Mestre, nađeš neki zgodan hotelčić, odsjedneš, parkiraš auto, te za par minuta gradskog prijevoza dođeš do stare jezgre Venecije. Pa smo onda pogledali na lapu kako to uživo izgleda, pa smo pronašli i hotel (4 zvjezdice, 2 noćenja, 2 osobe - 110 eura), te uz lagano hihotanje i rezervirali. Doduše, ključni dio je bio (barem meni koja sam radila rezervaciju svojom karticom i na svoje ime) što sam pročitala na booking.com da se bez provizije sve može i otkazati (s nekim deadline datumom). Čovjek ipak mora biti pažljiv sa svojim novcima.

Naravno da muževima nismo rekle za naše planove. Barem ne u tom trenutku. Kraj ožujka nam se činio jako daleko. nut

No da. U međuvremenu sam izračunala i cijenu putovanja što bi bilo iz našeg malog mjesta do Venecije, preko Ljubljane i nazad za cca 100 - 110 eura. Jedino što ne znamo gdje je gorivo (diesel) najpovoljnije za tankanje. Tako da ja platim hotel, frendica putovanje, a ostalo ćemo dijeliti.

E sad, trebam vašu pomoć:

Bila sam ja u Veneciji kao milijuni i milijuni drugih turista - onih par sati što se malo promuvaš, vidiš grozomorne redove na glavnom trgu, kupiš suvenir (ja cipele u Bati naughty) i odustaneš od bilo kakvog obilaska muzeja. Doduše, jednom davno smo i spavali u nekom malom hotelčiću žmrlj nula zvjezdica, punoj komaraca, no tada smo bili mladi...

Plan mi je da obiđem Duždevu palaču, odem (konačno) do Murana (pronašla sam da se do tamo može doći i gradskim prijevozom) - i naravno, primam savjete što bi još bilo pametno vidjeti.

I koja je trattoria najbolja (ne želim jesti s nogu one suhe sendviče, želim pravu talijansku kuhinju, pa makar i za par eura više), a da nije kinesko - tajlandska. Da, dobro ste pročitali. Većinu dućana i restorana pokupovali su stranci, pa te poslužuju Tajlanđani usred Venecije. O kvaliteti hrane da ne pričamo. Koma.

Da li se isplati uzeti dnevnu prijevoz kartu, što mi se čini povoljno jer moramo od Mestra doći do grada, pa taj izlet na Murano i možda još malo vožnje okolo - što mislite, da li je to povoljno ili ne??

Na internetu sam pronašla i Museum Pass - što s time? Ne vjerujem da ćemo obići previše muzeja (možda Accademiu - voljela bih vidjeti Tintoretta), pa ne znam koliko je to povoljno.

Ajde - guknite!

Post je objavljen 19.03.2011. u 09:27 sati.