Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/turopolje-mjesto

Marketing

TUROPOLJSKA TRKA

Pred nama je još jedna Turopoljska trka u organizaciji Maraton kluba Velika Gorica. Trka će se održati ove nedjelje, a sve započinje kod stadiona Radnik već od 8 sati ujutro podizanjem startnih brojeva. Trenutna oblaci organizatoru ne ide na ruku, no nema brige jer prognostočari najavljuju suh i sunčan dan utrke.

Utrke učenika, građana, familija, tvrtki, polumaraton

Učenička trka kreće u 9 sati ujutro s prvašićima osnovnih škola dok bi do 10.20 sati kroz stazu dugu 1000 metara trebali protrčati svi uzrasti osnovnih škola. Startnina odnosno prijava za učenike se ne plaća.

Na 5000 metara utrkivat će se juniori do 19 godina starosti, ista je duljina Trke građana samo za stanovnike s turopoljskog kraja, kao i Utrka tvrtki u kojoj tim čine zaposlenici jedne tvrtke. Utrka familija zbraja rezultate članova obitelji koji trče polumaraton, 5000 metara i učeničku utrku.

A glavna utrka, polumaratonska duljine 21097 metara, koja se trči kroz grad započinje u 10.30 sati, a prve trkače koji će proći kroz ciljnu ravninu očekuje se sat vremena kasnije. Trenutni rekord staze drži Slavko Petrović s vremenom 1:04:51 kod muškarca dok rekord staze kod žena drži Lucija Kimani s vremenom 1:14:23.

- Ako nas posluži lijepo vrijeme ove godine po najavama očekujem rekord, očekujemo preko 1500 natjecatelja. Imamo 8 dječjih kategorija, 18 kategorija polumaratona, 10 kategorija na utrci građana - rekao nam je Mato Bilić, predsjednik goričkog maraton kluba.

Novost ove godine je da staza utrke više ne izlazi iz naselja Velika Gorica prema Velikoj Mlaki, već će se trčati do Zadarske ulice. Prijaviti na utrku možete se i preko on-line prijavnice na stranicama maraton kluba, ali i na sam dan utrke na licu mjesta.

Motiv trke Plavi žabac

Kao motivi utrke do sada su se pojavljivali razni motivi vezani uz Plemenitu opčinu turopoljsku, začetnika utrke prije 19 godina, poput banderijalca, kravate, Lukavec grada i drugih. Bilo je tu i raznih kapela, crkava, Muzej Turopolja i Andautonija, a na plakatima su se našli i turopoljska svinja, govedo tur i konj pasavac. Životinjama se ove godine pridružuje Plava žaba koja obitava u močvarnim šumama Turopoljskog luga, a posebna je jer u proljeće promijeni svoju sivu boju tijela u plavu. Autorica motiva je Adrijana Robić.




Post je objavljen 17.03.2011. u 16:22 sati.