Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hrvitez

Marketing

VECERNJAKOVA DOMOVNICA 2011

Photobucket
Romano Sole udruga "Volim Hrvatsku - Ne u EU" i David Dado Jambrak, dopredsjednik A-HSP-a za Stuttgart. Domoljubna suradnja i na terenu.

Bad Homburg- 12.03.2011 Njemacko mjesto Bad Homburg nedaleko Frankfurt/Maina, bilo je i ove godine domacin vec tradicionalne manifestacije iseljene Hrvatske.

Njemacko izdanje hrvatskih dnevnih novina “Vecernji list”, pod vodstvom inozemnog urednika gosp. Stipe Pudje iz Frankfurta je prije nekoliko godina ozivotvorilo natjecanje izvandomovinskih Hrvata. U kojem se natjecu mnogobrojni talenti iseljene Hrvatske u kategorijama sporta, zabave, glazbe i glume.

Domovnica je naziv natjecanja, isti naziv nosi nagrada koja se u raznim kategorijama dodjeluje talentiranim, uspjesnim i u svijetu priznatim Hrvatima koji iako zive u globaliziranom svijetu nisu zaboravili svoje hrvatsko podrijetlo i hrvatske korijene.

Nogometaske zvijezde Simunic i Rakitic, pijanistica Dijana Brekalo, glumac Stipe Erceg, pjevac Darko Kordic i pjevac hrvatske narodne glazbe Zdenko Gudelj iz Aachena su samo neki od mnogobrojnih imena kandidiranih za ovogodisnju Domovnicu.

Na svecanoj veceri dodjele nagrada bili su nazocni i dopredsjednik A-HSP-a za Baden-Würrttemberg David Dado Jambrak iz Stuttgarta, medjunarodni tajnik HCSP-a za Europu Ivan Lozo iz Kölna i medjunarodni tajnik udruge “Volim Hrvatsku – Ne u EU” Romano Sole iz Münchena.

Nazocne goste zabavljao je tamburaski sastav “Plavi Dunav” pod vodstvom uspjesnog glazbenika Antuna Bosnjakovica Tunje iz Brettena. Medju pozvanim gostima bili su predstavnici hrvatskih sportskih, zavicajnih, kulturnih, vjerskih i drugih udruga, te visoki predstavnici njemacke i hrvatske diplomacije medju kojima je bio i ministar kulture Republike Hrvatske gosp. Jasen Mesic iz Zagreba.

Svecanu vecer u kongresnoj dvorani u Bad Homburgu su popratili i hrvatski mediji iz domovine.



David Dado Jambrak, dopredsjednik A-HSP-a za Stuttgart.

BOG i HRVATI!!!

Post je objavljen 16.03.2011. u 18:59 sati.