Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/daltoni-os

Marketing

Klafurić predočio popis igračica za novi kvalifikacijski ciklus

Foto by B.Mr. Foto : B.Mr.

U prvom kvalifikacijskom ciklusu koji se održao u Osijeku i Vinkovcima naše mlade nade ženskog reprezentativnog nogometa postigle su fenomenalan uspjeh .

Sagledavši sve športske suparnice koje su nastupile na turniru , posebice njihovu dužu tradiciju u svezi ženskog nogometa, onda plasman naše reprezentacije u drugi kvalifikacijski krug dobiva na dodatnoj športskoj težini.

Ovdje treba istaknuti pozitivan entuzijazam izbornika Deana Klafurića koji na čelu odabranog stručnog stožera uspijeva preporoditi Hrvatsku žensku reprezentativnu nogometnu vrstu .

Ostvarenim pobjedama protiv Republike Irske i Cipra, i minimalnim porazom od Ruskinja, apsolutnih favorita kvalifikacijske skupine, izabranice Deana Klafurića ostvarile su fantastičan uspjeh i plasirale se u naredni krug kvalifikacija za završnicu Europskog prvenstva.

Foto by B.Mr. Foto : B.Mr.

U drugom krugu prolaz će tražiti 24 ekipe podijeljene u šest skupina po četiri, a pobjednice skupina kao i najbolje drugoplasirane momčadi odlaze na završnicu.

Drugo izlučno kvalifikacijsko kolo hrvatska ženska nogometna vrsta odigrat će u Umagu i Novigradu.

Na žalost,poradi slabog rejtinga ženskog nogometa, hrvatske nogometašice nisu ni mogle dobiti bolju iliti lakšu kvalifikacijsku skupinu. Športski ugled stvara se godinama. Na tom putu reprezentacija Hrvatske možda je još u povojima, ali s jasnom vizijom izbornika Klafurića kako dostići športske suparnice. Uz podršku HNS-a nema sumnje u prosperitet ženskog nogometa u Hrvatskoj. Ne treba tu puno kako bi se športski napredak vrlo brzo pokazao u pozitivi.

Foto by B.Mr. Foto : B.Mr.

Stoga,ne treba biti previše ciničan spram ženskog nogometa u Lijepoj Našoj !

Budite uvjereni kako će ubrzo i ženski nogomet u ovim našim krajevima uhvatiti priključak sa muškim nogometašima. Nogomet nije samo muški šport.

Popis kandidatkinja U-19 reprezentacije za pripreme i kvalifikacijski turnir
/Umag, 26.03. do 05.04.2011/

Suzana Žigante (WFC CASL),Nicole Vuk (FC Germania Brötzingen),Ivana Vrdoljak(Split),Iva Culek(Osijek),Laslavić Tamara(Osijek),Ana Gruica(Marjan),Mija Mrakovčić(Rijeka),Leonarda Balog(Osijek),Sara Klarić(Dinamo Maksimir),Gabrijela Gaiser (Agram),Dunja Štokan(Rijeka),Ana Jelenčić(Plamen Križevci),Martina Šalek(Osijek),Izabela Lojna(Osijek),Helena Hercigonja Moulton (Kendall Soccer Coalition ),Mateja Andrlić(Osijek),Antonija Kotarac(Bayern),Andrea Martić(Split),Iva Bukač(Agram).

Foto by B.Mr. Foto : B.Mr.

Stručni stožer:

Dean Klafurić-izbornik, Ivanka Perić-trener, Tamara Despot-kondicijski trener, Zlatko Božić-trener vratara, Dijana Turajlić-fizioterapeut, Petra Kejla-liječnik.

Prva utakmica na rasporedu je 31.03. u 15:30 u Novigradu protiv Engleske, druga 02.04. u 15:30 u Novigradu protiv Norveške, a treća 05.04. u 14:00 u Umagu protiv Portugala. Športski pozdrav !

Tekst : Daltoni'os


Post je objavljen 16.03.2011. u 12:46 sati.