Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/uskoplje

Marketing

Sutra u Vitez

Poziv na mirne prosvjede


Organizacijski odbor za provedbu potpisivanja peticije „STOP MAJORIZACIJI NAD HRVATIMA U BIH“ na čelu sa Studentskim zborom Sveučilišta u Mostaru, Hrvatskim studentskim politološkim forumom i Hrvatskim intelektualnim zborom, kao nastavak aktivnosti organizira mirne prosvjede u svim županijama s hrvatskom većinom, ZE-DO i Županiji Središnja Bosna.
Cilj mirnih prosvjeda je iskazati odlučnost i ustrajnost hrvatskog naroda u borbi za ustavnu i institucionalnu ravnopravnost s druga dva naroda u BIH te najoštrije osuditi i spriječiti pokušaj uspostave vlasti bez legitimnih predstavnika hrvatskog naroda.
Mirnim i dostojanstvenim okupljanjem kao činom upozorenja želimo poslati poruku svim predstavnicima političkih stranaka u BIH kao i relevantnim predstavnicima međunarodnih institucija da hrvatski narod neće nijemo gledati na nepravde koje mu se nanose kao narodu i da se mora uvažiti njegova izborna volja.“
Prosvjed za Županiju Središnja Bosna će biti održan 17. ožujka 2011. godine od 11,00 do 12,00 sati u Vitezu na Središnjem gradskom trgu.
Županijski odbori HDZ BIH, HDZ1990 i HSS-NHI, temeljem postignutog sporazuma o međustranačkom djelovanju o ustroju zakonodavnih i izvršnih tijela vlasti u Županiji Središnja Bosna, kao legitimni predstavnici izborne volje hrvatskog naroda Pozivaju sve građane ŽSB, a posebice Hrvate, branitelje, studente, srednjoškolce, gospodarstvenike, sve nositelje izvršnih, zakonodavnih, političkih i javnih dužnosti koje obnašaju u ime hrvatskog naroda da se odazovu prosvjedu i da dostojanstvenim i mirnim okupljanjem pokažemo jedinstvo hrvatskog naroda koje nam je toliko potrebno u legalnoj borbi za poboljšanje sadašnjeg i budućeg položaja hrvatskog naroda u Županiji Središnja Bosna i u BIH.(sredisnjabosna.com)

Post je objavljen 16.03.2011. u 08:05 sati.