Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zoranostric

Marketing

Vriskom protiv nasilja: prva obavijest - pomozite donacijom!

majica - žrtve nasiljaPisao sam nedavno o tome, kako smatram da su nekim manjim prosvjedima ujesen 2008. započela nova društvena gibanja, koja su sada dovela do osobitog peripatetičkog antivladinog pokreta (PAP-2011). Tada je bilo nekoliko prosvjeda protiv nasilja, motiviranih ubojstvom Luke Ritza, napadom na Dušana Miljuša idr.. Također je u to doba bila prva prosvjedna povorka studenata, naznaka "vručeg proljeća" blokade fakulteta, te prosvjedno okupljanje "Stegnite vi svoj remen, bando lopovska!".

Mlada Istranka Sonja Knežević Aisha bila je sudionica tih zbivanja. Prenosim sada poziv na koncert protiv nasilja, ovog puta sa zanimljivom, drugačijom varijantom, primjerenoj, možda, senzibilitetu mladih. Nasilju se treba i dalje protiviti, što je bila značajna tema mojih komentarara povodom aktualnog Peripatetičkog antivladinog pokreta.

Tekst je prenesen s facebook grupe "Vriskom protiv nasilja" - koncerti protiv nasilja u RH


Vriskom protiv nasilja logoProjekt „Vriskom protiv nasilja!“ zamišljen je kao niz koncerata predviđenih za 22.04.2011. godine koji će se održati u Puli, Zagrebu, Jaski, Novoj gradišci, Ivanić gradu, Koprivnici i Osijeku. Nositelj projekta je udruga „VRISAK“ iz Pule. Cilj projekta „Vriskom protiv nasilja“ jest kroz što veći broj istovremenih koncerata u različitim gradovima, skrenuti pozornost te educirati građane o problematici nasilja među mladima,modusima i kanalima suprotnim od suhoparnog dociranja i monologa – koncertima.

Projekt je osmišljen s ciljem dugoročnog osvještavanja nužnosti pacifizma, tolerancije i poštivanja različitosti te će se u sklopu projekta provoditi peticija s ciljem izmjene zakona o maloljetnim delikventima. Središnja aktivnost koncertne manifestacije biti će „Minuta Vriska“ koja će simbolički zamjeniti minutu šutnje te će svi glazbenici i svi posjetitelji biti pozvani da zajedno, u sjećanje na sve žrtve nasilja, dignu svoj glas protiv nasilja i vrište punu minutu. Tom simboličkom akcijom zamišljeno je da „cijela“ Hrvatska vrišti zajedno protiv nasilja.

Svaka pomoć, svaka konstruktivna kritika i svaki prijedlog i više su nego dobrodošli.

Prosvjedni koncert Luka RitzBudući da nemamo financijsku podlogu molim sve ljude dobre volje da nam pomognu simboličnim uplatama za pokrivanje troškova koncerta. Također pozivamo zainteresirane tiskare da nam budu sponzori kao i ostale firme.

Broj žiro računa Hrvatske Poštanske Banke na koje se mogu vršiti uplate sa naznakom „humanitarno“:

2390001-3100127826

Marko Jurić, Josip Klasnić, Luka Marinac, Nika Deković, Luka Ritz, Akleksandar Abramov, Miroslav Tunjić kao i mnogi više nisu među nama. Pomozite nam, pridružite nam se i ne dozvolite da svojom šutnjom, na popis žrtava potpišete ime nekoga koga ste poznavali. Nasilje među mladima i vaš je problem.

Srdačno zahvaljujem,

Sanja Knežević Aisha

Post je objavljen 14.03.2011. u 22:19 sati.