Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/arhangel

Marketing

B.B.

Nakon par godina stanke ponovno je krenuo reallity show Big Brother. Što god mislili o projektima ove vrste, neosporna je činjenica da je riječ o vrlo gledanom sadržaju koji iz godine u godinu privlači sve veću pažnju sve šireg gledateljstva. U nekoliko smo se postova na ovom blogu smo već prije nekoliko godina osvrnuli na sve vidove ovog show-a, pa ih ovdje nije potrebno ponavljati. Uostalom, kandidati koji su izabrani u ovo natjecanje bili su upoznati čemu se sve izlažu sudjelovanjem u Big Brotheru, pa ako im takav način života kroz nekoliko mjeseci i sve što s njime ide neće predstavljati problem, onda će još i manje onima koji ovaj show prate. A gledateljima je uvijek moguće pritisnuti gumb na daljinskom upravljaču i izabrati gledanje programa neke druge televizijske kuće…
Prvi regionalni Big Brother počeo je sinoć u Beogradu. Show je započelo 16-ero stanara izabranih upadljivo s područja nekadašnje Jugoslavije. Većina ih je iz Hrvatske – njih šest. Pet ih je iz Srbije, dvoje iz Bosne i Hercegovine, a jedan iz Makedonije. Ovogodišnji show je i upadljivo znakovitog naziva „Ljubi bližnjega svoga" - ma što god scenaristi pod time mislili! Dvoje natjecatelja je rođeno u Njemačkoj, a dvojica žive u Engleskoj.
Novinari su stanare ovogodišnje BB kuće već nazvali "lepezom čudnovatih kandidata." Među njima su prvi put trojica kandidata koji su u srednjih godina i s pivskim trbusima i dvoje odraslih niska rasta (kepeci). Iako simpatični, teško da će se u očima gledateljstva, koje je mahom teenageskih godina, u popularnosti moći nositi sa svojim mlađim sustanarima koji su po godinama i navikama nalik onima iz prethodnih sezona. O među njima ima manekena, strippera i kojekakvih likova čije će se životne priče i karakter ocrtavati pred očima onih koji budu dovoljno uporni iz dana u dan pratiti ovaj show.
Scenaristi Big Brothera pobrinuli su se da njihovi uvjeti života budu takvi da od njih traže najveći mogući stupanj prilagođavanja. Svi kreveti u spavaćoj sobi su spojeni, tako da će se stanari (htjeli-ne htjeli), stiskati preko noći. Tu su još kupatila sa (polu)prozirnim stjenkama i niz iznenađenja koja očekuju kandidate. Osim glavne kuće, postoji i prostor nalik deponiju u kojemu su tri kandidata koji će s vremenom ući u glavnu kuću. Ta tri kandidata po ulasku u kuću-deponij bili su vidljivo šokirani uvjetima života u koje su smješteni.
Sve u svemu, gledatelji koji su željni zavirivanja u tuđu privatnost i intimu mogli bi prateći ovogodišnji Big Brother doći na svoje. Sama ideja reallity show-a ove vrste zapravo je i zamišljena kako bi se gledateljima to omogućilo – zaviriti u tuđi život. Pred nama su mjeseci u kojima će mediji obilovati pričama i tračevima vezanima za živote i (ne)djela stanara iz BB kuće. Možda je BB dobra prilika iz ove sumorne svakodnevice pobjeći u jedan zamišljeni, imaginarni, umjetni svijet kao što je ovaj iz reallity show-a. Pa, tko voli – nek' izvoli. Sretno svima.


Post je objavljen 14.03.2011. u 14:19 sati.