Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kulerica

Marketing

Klagenfurt, sunčani dan i uživancija

Kao i prošle godine, i ove smo napravili izlet do Klagenfurta. Tada smo, doduše, u tom šarmantnom gradu proveli tek jedno poslijepodne, odmarajući se od skijaških poduhvata. Vrijeme je bilo lijepo, no dan je trajao kratko. Ove smo godine bili u kakti malo boljoj formi, pa smo cijeli tjedan proskijali bez ikakve ideje o propuštanju skijanja, no zato smo se posljednjega dana, umjesto da krenemo za Beč, odvezli do Klagenfurta, u kojemu smo proveli cijeli dan. Kao i cijelog tjedna, vrijeme je bilo prekrasno; sunčano, no ipak zimski hladnjikavo, dovoljno toplo da nas zubi tete Zime nisu grickali za obraze, a dovoljno hladno da nam jakne ostanu zakopčane.


Zanimaju li vas pojedinosti o gradu, posjetite prošlogodišnji post, a ukoliko ste zainteresirani za virtualnu šetnju središtem grada, naslonite se i uživajte.






Ovdje se jedu prefini kolači i pije odlična kavica. Idealno mjesto za desert nakon ručka.




I, idemo dalje.
















Zanimljivo je da u cijeloj središtu Klagenfurta nismo uspjeli pronaći restoran koji bi nam poslužio germknedle, iako ih je u ostatku Koruške vrlo lako i jednostavno naći. Starija nasljednica, emotivno vezana uz to fino jelo, bila je prilično utučena kad je shvatila da ih neće dobiti, pa smo joj dali da izabere ručak za cijelu obitelj i dijete nas je odvelo u jedan fini talijanski restač na tjesteninu s umacima raznim.

Nakon kave i kolača, nabacili smo još jednu šetnjicu gradom i na putu do auta, vjerovali ili ne, mužić - a ne ja, što bi se zbog stereotipnog povezivanja žena i shoppinga očekivalo - je zastranio u jednu prodavaonicu obuće i kupio si par cipela. Na svakom putovanju si uspije kupiti nešto dobro; baš sam nedavno shvatila da njegove priče o odjeći i obući zvuče otprilike ovako: "One cipele iz Pariza su mi odlične, a one iz Innsbrucka me malo žuljaju. E, da mi je opet naći hlače kakve sam si kupio u Bremenu..." Ehm. Dječica su, vlastitim izborom, dobila nekakve frulice (ne pitajte), a ja nisam dobila niš! No dobro, bit će nešto drugi put, zar ne? (Mužu, to ide tebe!)



Post je objavljen 13.03.2011. u 21:15 sati.