Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Križni put na zagrebačkom Ksaveru

Zagreb, (IKA) – Vjernici grada Zagreba i okolnih župa podno Medvednice i korizmenih će se nedjeljnih popodneva okupljati na pobožnosti križnoga puta na Kalvariji u perivoju ispod zagrebačke samostanske i župne crkve Sv. Franje Ksaverskoga na Ksaveru. Kroz pet korizmenih nedjelja pobožnost križnoga puta je u 16, a misno slavlje u 17 sati. Predvoditelji i propovjednici su: 13. ožujka trećoredac fra Vice Blekić; 20. ožujka konventualac fra Martin Jaković, župnik na zagrebačkom Svetom Duhu; 27. ožujka dr. don Ivan Bodrožić s Katoličkoga bogoslovnog fakulteta u Zagrebu; 3. travnja vojni biskup Juraj Jezerinac, a petu korizmenu nedjelju 10. travnja zagrebački pomoćni biskup Mijo Gorski.
Na Cvjetnicu, 17. travnja, pobožnost križnoga puta prema tradiciji predvodi zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić.
Na 3., 4. i 5. korizmenu nedjelju - 27. ožujka te 3. i 10. travnja pobožnost križnoga puta u 15 je sati za djecu. U petak 15. travnja pred Cvjetnicu (17. 4.), zvan Žalosni petak, tradicionalni je križni put za mlade grada Zagreba u 20 sati.

Post je objavljen 11.03.2011. u 14:24 sati.