Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zoranostric

Marketing

Za prosvjede bez mržnje, nasilja i manipulacije!

Tekst letka koji je bio dijeljen sudionicima prosvjeda u utorak, a bit će i danas.

Vratimo građanima njihove prosvjede!

Građanke i građani!


Izađi na prosvjede!Želimo nenasilne građanske prosvjede bez političke manipulacije. Želimo iskazivanje volje građana bez nametanja govora mržnje i pozivanja na nasilje. Želimo mirne prosvjede kojima ćemo poslati poruku Vladi, vratite nam demokraciju i raspišite izbore!

Također, pokažimo jedni drugima da nismo usamljeni u svojem nezadovoljstvu i da samo zajedno možemo utjecati na političke odluke. Nakon slijedećih izbora, želimo našu snagu koristiti i dalje kako se politika ne bi ponovo odstranila od građana. Želimo sudjelovati u izgradnji ovoga društva, želimo uključivanje građana u donošenje političkih odluka, od najniže do najviše razine. Želimo demokraciju sa sudjelovanjem građana, a ne diktat političara.

Pozivajmo sugrađanke i sugrađane na miran i dostojanstven prosvjed. Ne prihvaćajmo govor mržnje i poziv na nasilje kojima pojedinci i grupe žele manipulirati nama, i kojima politički manipulatori žele jeftine glasove za sebe. Mi smo jači od njih, ovo je naš grad i naša država. Zajedno ćemo pobijediti, bez nas nema ni politike. Oni trebaju nas, ne mi njih.

Izbori sad! Građanski pokret!

Solidarnost! Ne nasilju!

Da brizi za svakog čovjeka i opće dobro!



Post je objavljen 10.03.2011. u 16:59 sati.