Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nepoznatizagreb

Marketing

Vozačkoj dosjetljivosti nema kraja

Vozači su oduvijek bili poznati kao dosjetljivci koji će uvijek smisliti neki novi izlaz iz nezgodnih situacija - kao, naprimjer, prometnih gužvi. A čini se da su u tome osobito spretni vozači iz zapadnog dijela grada (ili ja, stjecajem okolnosti, saznajem samo za te slučajeve zato što i sam živim na zapadu zagreba? wink) ... recimo, pred nekoliko godina me dobro nasmijala informacija da neki vozači vozeći iz smjera Podsuseda prema jugu i istoku zaobilaze gužvu na Aleji Bologne vozeći kroz tvornički krug bivše cementare i dolazeći sa sjeverne strane čuvenog raskršča s kojeg se ide prema Škorpikovoj. Od tamo mogu bez problema dalje po Karažniku ili pak, uz manje čekanja na semaforu, južno ka Jankomiru.

A ovih dana me je jedan od kolega s posla (hvala mu na informaciji!) upozorio na novi fenomen koji je uočio tokom svakodnevne vožnje vlakom iz Zaprešića. Naime, slučajno je uočio novi odgovor na pitanje kako na najbrži način doći iz Orešja, Strmca Samoborskog, Samobora i okolnih mjesta ka Zaprešiću? Postoji mogućnost vožnje obilaznicom, ali i skelom kod Medsava ... no, lukavi vozači su otkrili još jednu skrivenu verziju!

Dolazeći preko "starog" samoborskog mosta u Podsused južno od pruge onaj tko želi nastaviti put ka Zaprešiću ili Bistri ili nekom drugom mjestu s te strane mora se prvo odvesti sve do Škorpikove, tamo stat u red i na uvijek zatrpanom raskršću skrenuti lijevo u Aleju Bologne. No, dosjetljivci su skužili kako se može skratiti taj put ...

... prođu kroz relativno novo uređeno parkiralište kod željezničke stanice Podsused, provezu se pored igrališta NK "Podsused" i nekadašnje gostionice, nastave dalje kolskim putem između Save i željezničke pruge ... i onda kod potoka Sutinska vrela pregaze potok, provuku se uz korito potoka ispod pruge i Aleje Bologne i naposlijetku izrone van kod dvorane "Sutinska vrela", ispod kopije kostura kita koji je iskopan u Podsusedu kojeg sam već spominjao u postu o "Zagrebu kad ga još nije ni bilo"!

Eto, zanimljiva avanturistička vožnja koja štedi koji kilometar puta i pokoji semafor ... a sad da li je legalna, to ne znam - ako se ne varam, nema prometnog znaka zabrane prometa (za razliku od recimo podvožnjaka kod potoka Dubravice koji spaja Gajnice sa Samoborskom cestom). wink


Igralište NK "Podsused", lanjskog travnja. Snimio: Vanja


Zapuštena gostionica iza igrališta, snimljeno lanjskog travnja. Snimio: Vanja


Spomenuti kolski put, snimljeno lanjskog travnja. Snimio: Vanja


Izlaz kod dvorane "Sutinska vrela", ovog ponedjeljka. Snimio: Vanja


Snimio: Vanja


Prelazak potoka Sutinska vrela, snimljeno ovaj ponedjeljak. Snimio: Vanja

Post je objavljen 09.03.2011. u 14:50 sati.