Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

SKUPŠTINA U ZNAKU KOMEMORACIJE

VIRJE
Piše: Dragutin Rendić

Prije redovne godišnje skupštine DVD-a Virje u nedjelju 6. ožujka, stotine vatrogasaca, mještana Virja i okolice, prijatelja i poznanika posljednji puta na mjesnom groblju oprostilo se od Dušana Koščića dugogodišnjeg predsjednika DVD-a Virje, čovjeka koji je svojim radom upisan u zlatnu knjigu virovskog vatrogastva. Nakon sprovoda održan je komemorativan skup na kojem je o radu i djelu Dušana Koščića govorio predsjednik DVD-a Virje Dragutin Hatadi.

Poslije toga u Vatrogasnom domu održana je redovna izvještajna godišnja skupština na kojoj se okupilo oko tri stotine vatrogasaca i njihovih gostiju. Među gostima bio je i doživotni počasni predsjednik HVZ Teodor Fricki načelnik HVZ Željko Popović, predstavnika DUZS i glavnog vatrogasnog zapovjednika Darko Lovrić, predsjednik VZ Koprivničko-križevačke županije Ivan Golubić i zapovjednik Valent Furmeg, predsjednik PP Đurđevac Marijan Kicivoj i zapovjednik Ivan Tomašek, predstavnik JVP Đurđevac Andrija Puhač, načelnik općine Virje Mirko Perok sa suradnicima i drugi.

Nakon pozdravnih riječi predsjednika Dragutina Hatadia, koji je otvorio rad skupštine, Velimir Sobota tajnik društva podnio je izvještaj o radu u proteklom jednogodišnjem razdoblju koje je bilo bogato brojnim događanjima. Plan rada predložio je zapovjednik Saša Gregar. Planom se namjerava nabaviti auto cisternu od 8.500 litara, održavati vozni park i oprema, također društvo će i nadalje pomagati rad svoje limene glazbe i omogućit im sudjelovanje na raznim susretima i nastupima, raditi će se na školovanju i obuci članstva, protupožarnoj preventivi, obilježavanju značajnih datuma, održati dvoransko natjecanje u spajanju usisnih vodova, prezentirati vatrogasnu djelatnost i rad s mladima, sudjelovanje na natjecanjima, vježbama i drugo. Brojni gosti i uzvanici uključili su se u rad skupštine riječima pohvale i željama za još bolji rad.
vatrogasac.net

Post je objavljen 07.03.2011. u 19:15 sati.