Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/toco1980foto

Marketing

Hrelić - opasna zona!

Hrelić je legendarni buvljak u Zagrebu gdje se vikendom prodaje sve - od igle do lokomotive. Iako kao takav nudi odlične kadrove za fotografiranje, pogotovo za ulične i dokumentarne fotografe, Hrelić je istovremeno i vrlo opasna zona za svakoga sa fotoaparatom u rukama.

Naime, između gomile ljudi koji tamo prodaju sitnice i starudiju koje im ne trebaju, nađe se nažalost i onih prodavača koji prodaju robu koja je "pala s kamiona" (čitaj: negdje ukradena). Ako se krene od pretpostavke da se od kamera najviše skrivaju oni koji se imaju potrebu skrivati, obično se upravo takvi na pojavu fotoaparata i najviše bune, te prijete fizičkim nasiljem. Tako su incidenti, koji su se događali na Hreliću između takvih "prodavača" i fotografa koji su se tamo zatekli, bili u rasponu od verbalnih uvreda i prijetnji, mahanja noževima, letvama i sjekirama, do gađanja kamenjem.

Kako postoje fotografi koji Hreliću ne mogu odoljeti, tako nije na odmet prilikom bilo kakvog foto-izleta na Hrelić po mogućnosti povesti sa sobom vrlo krupnog prijatelja da bude tjelohranitelj, ili se za svaki slučaj oboružati nekim dozvoljenim sredstvom za samoobranu (CS sprej ili elektrošoker), a također nije na odmet sa smješkom na licu pitati osobu prije snimanja, jer ipak ima onih koji će rado pristati i pozirati.

Post je objavljen 13.04.2011. u 00:00 sati.