Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dragan-markovina

Marketing

Šanse za novu platformu ljevice

Fanatici, egzibicionisti i huligani su se ispuhali. Trebalo im je neko vrijeme, ali to je sad to. Po svim najavama koje su se probile do medija, a i po onima iz privatnih krugova, postoje velike šanse da se misleća, istinska ljevica, svih frakcija konačno pojavi na prosvjedima, preuzme idejno vodstvo i ponudi novu političku platformu, koja bi težila iz korjena promijeniti zadane odnose u Hrvatskoj. Ostvare li se te nakane možda konačno dobijemo ozbiljnu političku borbu i raspravu programima, umjesto ispraznosti društva spektakla i sukoba radi sukoba.
Prije svega potrebno je preispitati ekonomsku politiku koja pogoduje uvoznoj politici, uništava proizvodnju i tjera ljude u uslužni sektor, u nezaustavljivom lancu dužničkog ropstva.
Pored toga pod hitno revidirati nerealnu i napuhanu cifru braniteljske populacije i osmisliti programe zapošljavanje ljudi poslanih prerano u mirovinu, po mogućnosti u proizvodnom sektoru.
Srezati nerealno nabujalu državnu birokraciju i represivni aparat.
Ukinuti županijski sustav i zemlju podijeliti na regije.
U konačnici, veći dio tako dobijenih sredstava preusmjeriti u kuklturnu produkciju i znanost. Omogućiti besplatno visoko školstvo i preispitati amerikanizirani bolonjski sustav.
Provedemo li samo dio od pobrojanog bit će i za vodu s okusima.

Post je objavljen 02.03.2011. u 18:04 sati.