,nepoznatizagreb.blog.hr" />

Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nepoznatizagreb

Marketing

Monografija KSET-a: "Dva na petu"

Vjerujem da većina vas zna za KSET - Klub Studenata Elektrotehnike, jedno od najomiljenijih sastajališta ne samo studenata elektrotehnike već i svih onih koji vole dobru muziku, koje zanima fotografija ili video snimanje, planinarenje, dramsko ili pak tehničko stvaralaštvo, biciklizam, računarska ili disco sekcija ...


Iz monografije KSET-a presnimio: Vanja


Iz monografije KSET-a presnimio: Vanja

2008. godine je KSET slavio 32 godine života u kojima se nosio sa raznim događajima, dobrim i lošim, velikim i malim, no duh entuzijazma nije nikad napuštao KSET i njegove članove - volontere. Oni nešto stariji se dobro sjećaju nenadmašnih Brucošijada ETF-a/FER-a koje su se dugo godina održavale na samome fakultetu uz bogat program i tisuće posjetilaca, a i Elektrijada, natjecanja studenata svih elektrotehničkih fakulteta tadašnje Jugoslavije. Neki su sigurno čuli i za Elektroplaninarski reli, planinarsko-orijentacijsko-zafrkantsko natjecanje, ili za Groodanje kao zanimljiv muzički program, KSET-ovske jazz festivale ...

Dakle, svi oni koji su na ovaj ili onaj način sudjelovali u životu KSET-a (a tu se ubrajam i ja sa svojim dvogodišnjim stažom u planinarskoj sekciji, učešćem na dvije Elektrijade, jednom oddežuranom Brucošijadom i više plesnih večeri petkom ...) se mogu prisjetiti tog doba života pomoću pomalo neuobičajene, ali vrlo dobre KSET-ove monografije koja je, navodno, izašla još 2009. godine, no tek sam nedavno čuo za nju i pred koji dan je imao priliku kratko i prelistati.

Monografija je pomalo neuobičajena izdužena formata i ima isto tako neuobičajenih 536 stranica ... punih novih i starijih fotografija, kopija raznih zapisnika, karata, programa, ali i interesantnih pričica iz starije i novije povijesti KSET-a koje su vrlo često ispričane bez dlake na jeziku, ne prešućujući neminovne kontradiktorne momente koji se javljaju kod svake ljudske djelatnosti, ali se najčešće u knjigama ovog tipa prešućuju.

Fotografije i priče su prikupili, zapisali i obradili troje autora, Marko Kaplan, Sanja Ribarić i Lasta Slaviček kojima zaista treba uputiti svaku pohvalu za učinjeni rad, pogotovo imajući u vidu količinu sakupljenoga materijala. Koliko sam ja uspio vidjeti, u radu na knjizi su surađivali gotovo svi bitni likovi iz KSET-ove povijesti tako da i to daje posebnu težinu cijelome djelu.

Za kraj, knjiga se još uvijek može kupiti, naravno, u KSET-u, po cijeni od 260 kn pa tko voli nek izvoli! A za vas slijedi nekoliko kratkih nasumice odabranih foto-izvadaka iz knjige (na žalost, nisam pri ruci imao skener tako da sam kao ilustraciju morao odabrati fotke)!


Snimio: Vanja


Snimio: Vanja


Snimio: Vanja


Snimio: Vanja


Snimio: Vanja


Post je objavljen 01.03.2011. u 16:44 sati.