Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/raftmania

Marketing

IRF tečaj za rafting vodiče i trip leader-e u Brodu na Kupi



Rafting vodič ili kako se kod nas još ovo zanimanje pogrešno naziva, rafting skiper je educirani profesionalac, sposoban profesionalno voditi „komercijalne“ rafting izlet. Bar ga tako definiraju knjige.

Jeste li se ikada zapitali što sve stoji iza lika i djela :-) jednog rafting vodiča. Isti moraju biti odjednom i zabavljači i ozbiljni, moraju znati upravljati grupom, poznavati rijeku. Moraju znati kada se može biti neozbiljan a kada ne. Risk managment im je na ti a da ne pričamo o vještinama prve pomoći. Vrlo ozbiljan, naporan posao koji zahtjeva dosta odricanja. Nagrade koje donosi osobama koji se bave istim su obilne. Boravite u prirodi, aktivni ste, okruženi dragim ljudima (u većini slučajeva) i još zarađujete džeparac.



I vi možete postati rafting vodič već ovo proljeće. U Brodu na Kupi, na rijeci Kupi (kategorija II/III) od 25 do 29 travnja održati će se rafting tečaj za vodiče kategorije II i III prema IRF (International Rafting Federation) standardima.

Predavači su Toni Poljak iz Splita (IRF instruktor 3) i Fabian Alejandro Bonanno (IRF instruktor 4/5).

Ne morate biti iskusni u raftingu (iako bi bilo dobro imati neko prethodno sikustvo) ukoliko se želite pridružiti tečaju i naučiti sve potrebno za biti rafting vodič.

Prvih nekoliko dana se vježba sve potrebno za ispit koji je zadnji dan. Naučiti ćete sve potrebno za čitati rijeku, upravljati čamce, upravljati izvanrednim situacijama, psihologiju posade i ostala praktična i teoretska znanja koja nam trebaju ukoliko se želimo baviti poslom rafting vodiča.

Ukoliko imate osnovna znanja i položite sve vještine postati ćete rafting vodič kategorije II, što znači da niste dobri ali ste si napravili odličnu bazu za dalji razvoj.

Rafting vodič kategorije III je već nešto bolje i sa time možete lagano tražiti posao. Da li sam napomenuo da je IRF licenca koju dobijemo međunarodna i da sa istom možete dobiti posao i vani??

Nakon rafting tečaja ekipa nastavlja sa tečajem za „trip leader-e“ koji je nadogradnja znanja rafting vodiča. Za to biste trebali imati prethodnog iskustva.

Sve potrebne informacije možete dobiti kod Tonija Poljaka na telefon
+385 91 510 61 94
ili mail cetina@dalmatiarafting.com

Vidimo se na Kupi :-)



www.pustolovine.net


Post je objavljen 28.02.2011. u 01:57 sati.