Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vrgorac

Marketing

Na vrgorskoj kuli Avali osvanuo transparent "HDZ - bando lopovska"!

U petak ujutro na kuli Avali u Vrgorcu osvanuo je transparent sa natpisom „HDZ – bando lopovska“. Transparent je bio izvješen na vršnim zupcima kule Avale, ispisan sprejevima crvene i plave boje, na bijeloj tkanini površine od oko četiri metra kvadratna. Tekst je bio jako dobro čitljiv, iako je vjetar cijelo vrijeme mahnito prevrtao transparent.

U 2.56 sati, u noći koja je prethodila, autor ovih redaka dobio je SMS-poruku sa nepoznata broja u kojoj je obaviješten kako je na Avali postavljen transparent uperen protiv „vladajućih lopova“ s molbom da se isti fotografira i objavi u novinama.
Ujutro u sedam sati transparent je i fotografiran, kako se pokazalo na vrijeme, jer je sat vremena kasnije uklonjen od strane komunalnih službi grada. Neslužbeno doznajemo da policija nije izašla na teren niti je radila ikakve zabilješke, kako je to bio slučaj u nekim proteklim diverzijama uperenima protiv gradske vlasti u Vrgorcu.

Kako je transparent sa Avale uklonjen rano ujutro, građani gotovo nisu ni znali što je na njemu pisalo, odnosno da je uopće i postojao. Sve se pokušalo potiho zataškati, jer kako vrijeme prolazi, postaje sve očitije da u Vrgorcu postoji grupa, najvjerojatnije, mlađih ljudi, neovisna o strankama, koja ovakvim diverzijama demonstrira svoje nezadovoljstvo načinom na koji lokalna vlast vodi ovaj grad.
Ovakve diverzije nikoga ne ugrožavaju, ali šalju snažnu političku poruku. Da su oni koji to rade čvrsti u svojim stavovima dokazuje činjenica kako im tijekom vrlo hladne noći nije bilo teško popeti se na Avalu i izvjesiti transparent, a da ih pritom nitko nije uočio. Tko su oni i koji ih motivi vode, zasada je potpuno nepoznato.

Crne vreće, letci, križevi i transparenti

Transparent na Avali tek je posljednji u nizu diverzija koje se u Vrgorcu povremeno događaju još od proteklih lokalnih izbora. Tako je na istom mjestu na dan lokalnih izbora bio izvješen transparent „Vrgorac Vrgorčanima“, kojim je iskazano protivljenje glasovanju dvostrukih državljana. Nedugo zatim na spomenik Tinu Ujeviću prebačena je crna vreća, a akcija je okarakterizirana kao protivljenje „okupatorskoj vlasti“. Potom su u poštanske sandučiće bili ubačeni letci koji su teško napadali čelnike HDZ-ove gradske vlasti. Nedavno su svi prometni znakovi sa natpisom Vrgorac, na ulazu u samo mjesto, išarani kraticom BiH. Pretposljednja akcija dogodila se prije nekoliko tjedana kada su nepoznati počinitelji na cesti na ulazu u Vrgorac iz smjera Ploča postavili križ sa natpisom „Grad Vrgorac RIP 2011.“


Post je objavljen 26.02.2011. u 11:32 sati.