Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/folklorni

Marketing

IZBOR NAJLJEPŠE SLAVONKE ZA 2011. U VINKOVCIMA: MISS FOTOGENIČNOSTI ŠESNAESTOGODIŠNJA JE DJEVOJKA IZ BELOG MANASTIRA

JOSIPA PEHAR Presretna sam! Ništa mi nije ljepše nego biti u ovoj predivnoj nošnji




Šesnaestogodišnja Josipa Pehar, učenica II. srednje škole u Belom Manastiru, lice je koje, zahvaljujući osvojenoj tituli Miss fotogeničnosti na proteklog vikenda održanom šesnaestom izboru najljepše Slavonke u narodnoj nošnji - u sklopu tradicionalne i već 21. “Večeri Privlačice” u Vinkovcima, krasi i naslovnicu ovotjednog TV Obzora. Ta mlada djevojka iz Belog Manastira, u nošnji koja dolazi iz mjesta Luč, “na prvu” je zapela za oko, kako fotoreporterima, tako i novinarima koji su bili u prosudbenoj komisiji za dodjelu spomenute titule. Nakon proglašenja pobjednica, Josipa je, iako u “sitne sate”, strpljivo pozirala našem fotoreporteru. Bio je to i svojevrsni fotosession, kojim ju je, među ostalim, nagradio “Glas Slavonije”, a koji je već tradicionalno i medijski pokrovitelj tog izbora.
- Ovo je za mene još jedna vrlo draga pobjeda. U Tordincima sam proglašena Šokačkom kraljicom, u Slavonskom Brodu ponijela sam titulu Najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji, a sudjelovala sam još na sličnim natjecanjima u Semeljcima i Petrijevcima. A sve ovo počelo je na nagovor mog starijeg brata Davida - rekla nam je simpatična Josipa.
Josipa ponosno odijeva narodnu nošnju baranjskog mjesta Luč, o čemu kaže:
- Riječ je o nošnji koju bi svekar poklonio snahi, a ona bi ju, nakon svadbe, prvi put odjenula tek za Božić, da se vidi što joj je poklonio svekar - naglasila je Josipa.
Novopečena Miss fotogeničnosti i dalje će se pojavljivati na sličnim manifestacijama budući da je to sada već postalo njezina velika ljubav. S posebnim zadovoljstvom i veseljem odijevat će i narodnu nošnju jer time promovira i svoj kraj. A izbor na kojem je osvojila jednu od pobjedničkih titula dugo će pamtiti.

Piše: Roberta MESIĆFoto: Gordan PANIĆ

Ljepotice s kalendara snimio “Glasov” fotoreporter
Ovogodišnji izbor najljepše Slavonke tradicija je koju je slavonska naklada “Privlačica”, kao organizator, uspješno održala već šesnaest godina. Gosti na “Večeri Privlačice”, odnosno “Zimskim šokačkim divanima”, svojim glasovima biraju svoju najdjevojku među dvanaest ljepotica s velikog kalendara koji izdaje “Privlačica”. Na njemu su uvijek djevojke u narodnim nošnjama svoga mjesta, a fotografije za ovogodišnji kalendar djelo su “Glasovog” fotoreportera Gordana Panića. Ove godine najljepša je birana među deset djevojaka; dvije su odustale zbog osobnih razloga. A od siječnja do prosinca na kalendaru su predstavljene Martina Ninković( Podvinje, nije sudjelovala u izboru), Mirjana Knežević (Bošnjaci), Josipa Pehar (Luč), Amanda Kelava (Nijemci), Ivana Petrović (Vrpolje), Ivana Vidinović (Tordinci), Melita Bungić (Drenje), Mirna Dominković (Štitar), Ivona Čehovski (Županja), Ana Vidaković (Oprisavci), Nikolina Borić (Ivankovo, također nije sudjelovala na izboru) i Valentina Vojvodić (Ilok). Najljepšom Slavonkom proglašena je Amanda Kelava iz Nijemaca, prvom pratiljom proglašena je Ivona Čehovski iz Županje, za drugu pratilju izabrana je Mirjana Knežević iz Bošnjaka. Titulu Mis simpatičnosti osvojila je Melita Bungić iz Drenja, dok je za Miss fotogeničnosti, prema jednoglasnoj odluci predstavnika medija, proglašena Josipa Pehar iz Belog Manastira u nošnji iz Luča.

Glas Slavonije

Post je objavljen 26.02.2011. u 10:27 sati.