Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/toco1980foto

Marketing

RTFM!!

Read the fu**ing manual!!! - Pročitaj je***a uputstva!!!

Postoje ljudi koji su lijeni čitati uputstva za upotrebu, uglavnom izuzetno sigurni u sebe i svoje (ne)sposobnosti, sa stavom "uputstva su za budale, ja sam dovoljno pametan i skužit ću ja to".

Tako se povremeno događaju slučajevi da kupci jedan dan kupe novi fotoaparat objektiv i dodatnu opremu, da bi isti već slijedeći dan došli u dućan s nekom reklamacijem, uglavnom kako je fotoaparat "neispravan". Najčešći problem je upravo taj što dotični uopće nisu pročitali uputstva. Naravno, postoje slučajevi da aparat doista bude neispravan zbog tvorničke greške ili oštećenja u transportu, ali su takvi slučajevi vrlo rijetki.

Uputstva o tome kako napuniti i umetnuti bateriju, kako montirati objektiv, kako umetnuti memorijsku karticu i kako podesiti aparat na potpuno automatske postavke se najčešće nalaze na prvim stranam uputstva za upotrebu, zajedno sa slikom rasporeda dotičnih elemenata na foto aparatu, a koje je prosječno inteligentnoj osobi moguće svladati u roku 5-10 minuta.

Također, upute za samostalno otklanjanje sitnijih kvarova i sitnih "blesiranja" aparata nalaze se najčešće na zadnjim stranicama uputstava za upotrebu, te da se tek ukoliko te opisane metode ne upale, potraži pomoć servisa.

Post je objavljen 24.05.2011. u 00:00 sati.