Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/toco1980foto

Marketing

Paparazzi i smrt princeze Diane

Neki reći da je istraga o ovom događaju završena. Kao službeni razlog nesreće navodi se neopreznost vozača.

Međutim...

Čini se da nitko nije uzeo u obzir mogućnost da je bljeskanje bljeskalica koje su koristili paparazzi prilikom progona i fotopgrafiranja automobila vrlo vjerojatno u velikoj mjeri ometalo vozača i tako dovelo do nesreće.

Naime, nesreća se dogodila noću. Kako je za bilo kakvu fotografiju potrebno svijetlo, noću fotografi koriste bljeskalice. U situacijama kada nekoliko fotografa istovremeno fotografira (kao što je tada bio slučaj), i kada fotografiraju "rafalno", proizvodi se i velik broj jakih uzastopnih bljeskova.

Kako se u ljudskom oku po noći zjenica širi, bilo kakav iznenadni jači bljesak uzrokuje privremeno slijepilo Drugim riječima, zbog brojnih bljeskova, vozač gotovo sigurno nije bio u stanju vidjeti cestu.

Za one koji ne vjeruju, neka pokušaju noću sjesti za volan, i neka im netko u oči ispali bljesak iz fotografske bljeskalice (ili još bolje seriju bljeskova), te neka izmjere vrijeme koje je potrebno da bi opet jasno vidjeli cestu.

Drugim riječima, do nesreće vjerojatno nebi ni došlo da su paparazzi, koji su pošto-poto morali dobiti superekskluzivnu fotografiju, samo malo razmišljali...

Post je objavljen 28.03.2011. u 00:00 sati.