Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/jazzzlo

Marketing

Neprihvatljivo ignoriranje političke stvarnosti

Samodostatna i utripana u svoju tekuću situaciju posve sam blokirala dio prednjeg režnja zadužen za gubljenje živaca oko stanja u državi i široj društvenoj zajednici. Navodno su nekakvi prosvjedi. Bilo na TV-u, spomenuo netko danas. Već sam pomislila da sam propustila domaću epizodu tipa Gadafi ili Mubarak, ali izgleda da nisam. Predugo sam ipak budna da bih takvo što propustila. Čak i u ovako tipičnoženskozamišljenom modu. Samodopadni i samoprozvani vođa je 25-ogodišnjak o kojemu se teško može reći dvije pametne, jednako kao što i on sam nije u stanju izbaciti iz govorne rupe u glavi išta više od "nenasilna ORUŽANA pobuna". Sapienti sat. Kako je to pronicljivo rezimirao Kumex, u Egiptu je stvar uspjela jer je cilj bio samo jedan: srušti Mubaraka. U 'Rvata je stvar po defaultu kompliciranija: istovremeno rušiti vladu, povećati mirovine, isplatiti 400% poticaja poljoprivrednicima, cijenu plavog diesela spustiti na 0,5 kn po galonu, sazidati bedeme prema Europi/Bosni/Srbiji/Japanu i Novom Zelandu, vratiti tvornice radnicima, a Goli Otok zaslužnima... Kao isječak iz "Želje i pozdravi" na nekadašnjem Radio Splitu ili Metkoviću: Sinu Juri sve najbolje povodom odlaska na bauštelu žele ćaća i mater, sestra Nevenka i brat Antiša. Pozdravima se pridružuju i baba Anđa i didovi Jure i Paško uz pjesmu "Došla Marka Dinaru na more" ; Dragom bratu Joki sigurnu vožnju u novom Opel Kadetu želi sestra Anka uz pjesmu "Po prašini i divljini"... Očite su skrivene agende članova obitelji mladoga Jure, a i sestra Anka se nada ušićariti koju vožnju u Jokinom novom Kadetu, barem na suvozačevom mjestu do lokalnog diska subotom. Otprilike tako nekako vidim i ovu situaciju, naplavina skrivenih i manje skrivenih namjera, a sve uz glazbenu podlogu lokalnih red-necksa. Za revoluciju je potrebna evolucija. Taj se sitni detalj kod nas uvijek nekako previdi. Kao i evolucija što nas je zaobišla u brojnim segmentima.
Rođendavanje svečano okončano družbom u punom sastavu. Kumex donio dvije kutije Bajadera različitih veličina: jednu za obljetnicu materničnog progonstva, a drugu za novi rođendan koji teče od četvrtka. Možda ću jednom na to gledati tako.
U međuvremenu želje i pozdravi: dragim prijateljima i suborcima, prijateljicama i suborkinjama, hvala što vas imam u životu uz pjesmu "Always look on the bright side of life".


Post je objavljen 25.02.2011. u 18:31 sati.