Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/broduboci

Marketing

Ti si moja inspiracija

Možda će vrijeme ili poneki ludi znanstvenik dokazati postoji li nekakva povezanost između eksplozija na Suncu i eksplozivnog naboja buntovnog pučanstva. Posljednje nevere nam začudo dolaze s juga, a koliko će tikvetina nastradati nakon uličnih tsunamija - tek bumo vid'li.
Za sada profitiraju samo trgovci naftom. Što god da se na ovom svijetu dogodi, oni profitiraju. Pouka - ako želite postati uspješan profiter, potrebno je prodirati duboko u podzemlje.
Ako balun prebacimo u lokalne okvire, naivnom pučanstvu ne preostaje ništa drugo nego gledati kakvim se to drskim čudom med i mlijeko pretvaraju u krv, znoj i suze. Da neke druge tjelesne izlučevine i ne spominjem...

No, okanimo se ćorava posla i okrenimo lice vedrijim temama. Ako ništa drugo, kao u onoj davnoj pjesmi - "Ti si moja inspiracija"...

Kako danas nemam inspiracije za neke naročito dubokoumne dosege, donosim samo pet sličica, pet usputnih fragmenata pokupljenih ovih dana onako usput, na kraju još jedne od naših dalmatinskih zima. Iako se trza, bacaka i rza, neće još dugo... Na zimu mislim, ofkors.

Nekad davno pričao samo o tome kako je čovjek stvorio brod prema svojoj slici i mnogim njegovim dijelovima dao "živa" imena.

Vjerojatno niste znali da se ovaj dio broda kroz kojeg prolaze cime koje ga povezuju s kolonama na rivi zove "oko" i to ne bilo kakvo nego "panamsko oko".
Naravno, ima veze s Panamskim kanalom jer za proći sav taj složeni sustav ustava i jezera, potrebno je mnogo puta odrišit i privezat konope... A veze, da bi bile uspješne, moraju prijanjati blago, bez otpora, račvanja i kidanja.
Tek ponekad, panamsko oko upadne u subjektivno oko mog objektiva...



A kad smo već kod brodova, sigurno ste masu puta primjetili nekakve brojke na oplati, nalazimo ih na pramcu, krmi a bome i po sredini broda. Možda nekoga podsjećaju na kalendar ili barem sat, ali njihova svrha je daleko prozaičnija - umjesto vremena, pokazuju koliko smo duboko zagazili.



Začudo, nisu dobile nikakvo "organsko" ime tipa jetra bubreg ili slezena, nego ih zovemo jednostavno - zagaznice. Kako bi Ševe nacionale rekla - gaz-gaz!!!

Bez obzira na široka prostranstva i zov velikog plavetnila, brodovi su ipak najsretniji kad dođu u luku...
Pogotovo kad se kroz brodsko okno ugleda najlipji grad na svitu - ae, to je onda poseban gušt!



Grad kao iz dječjih maštanja, igrarija i slaganja lego kockica...



Grad, u kojem čak i učene glave najviše vole bit - u balunu...



I to je bilo to, ništa posebno, ali ako slijedećih tri kvarta od ure nemate nekakvog pametnijeg posla, nakačite slušalice na uši i kliknite tutekarce klik-klik. Pronađite u desnom stupcu ispod naslova "Radio emisije" - "Druga smjena 21.02. 2011. Neki sumnjivi bloger tamo nešto pizdi. Da prostite...



Post je objavljen 25.02.2011. u 08:32 sati.