Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Sedam tona krunica za ruksake Svjetskog dana mladih

Krunice koje će svaki hodočasnik Svjetskog dana mladih pronaći u Madridu u svom ruksaku proizvode se u Ekvadoru, u jednoj tvrtci koja zapravo zapošljava 150 obitelji.

A zašto i čemu krunice- to si pitanje možda netko postavlja. Krunicu je papa Ivan Pavao II. nazvao ‘’Marijinom školom’’. Znamo kako će tisuće i tisuće mladih tražiti Krista u Madridu i ovim krunicama se želi pripomoći tome, uz Marijinu pomoć susresti se s Kristom. Toliko mladih traži i traži nešto, ali bez da pronađe to što traže. Krunica je jednostavan, ali snažan ‘’alat’’ na putu prema Bogu. Isto tako, duhovno je ‘’oruđe’’ pomoću kojeg se može zamoliti Mariju za psoredovanje i pomoć. Kreirana je i web stranica www.infinitum.cc, gdje svatko može postaviti svoje molitve, nakane za molitve i sl.

Dakle, u maloj tvrtci blizu glavnog grada Ekvadora, Quita, 150 žena na posebnom je radnom zadatku.-izrađuju jednu po jednu krunicu koje će se pronaći u ruksacima za vrijeme Svjetskog dana mladih. Od njihovih će, dakle, ruku doći do ruku mladih hodočasnika iz svih krajeva svijeta, prijavljenih za susret u Madridu. Sveukupno će napraviti 7 tona krunica koje će brodom stići u Madrid. Donacije za izradu krunica stigle su iz međunarodnog udruženja ‘’Family Rosary’’ sa sjedištem u SAD-u. Sam transport ovako velike i posebne pošiljke nije nimalo lak, pa će tome doprinijeti i put olakšati tvrtka SEUR, koja je pristala na suradnju s Organizatorima Svjetskog dana mladih. Pomoći će dakle u samom prijevozu, logistici te čuvanju pošiljke. SEUR je inače kompanija koja se bavi transportom pošiljaka, pokriva područje Španjolske i Portugala, a međunarodno ovlaštenje omogućuje joj da surađuje s 230 zemalja svijeta. U nekoliko zemalja kompanija ima 7 100 zaposlenika. Uz to, postoji I SEUR fondacija koja se podupiranjem različitih aktivnosti brine o zaštiti djece i njihovih prava, pružanjem podrške zaposlenicima SEUR-a, suradnjom sa sličnim fondacijama i sl.

Post je objavljen 24.02.2011. u 16:52 sati.