Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mravici

Marketing

Posjet muzeju




Iz prirode i društva učimo o snalaženju u vremenu. Učimo o stoljećima, desetljećima,starosti, tisućljećima, predcima i starim stvarima. Da bi više naučili posjetili smo Gradski muzej Požega.
U muzeju smo slušali voditeljicu koja nam je pomogla da više otkrijemo o muzeju. Muzej sadrži ostatke Panonskog mora. Naš kraj je bio prekriven Panonskim morem. Kada se more povuklo,ostale su planine, ostatci školjaka i morskih bića.U muzeju su i stvari koje su ostale od naših predaka. Dragutin Lerman je čovjek koji je dvanaest godina proveo u Africi. Donio je neke predmete kojima su se koristili Afrikanci. Oni danas stoje u muzeju. Danas postoji ulica Dragutina Lermana.Vidjeli smo kijere.To su sanduci u kojima se držala odjeća kada su se djevojke udavale.
U muzeju mi je bilo jako uzbudljivo i zabavno. Muzej je velik i lijep.Jako mi se svidio. Opet bih želio ići u muzej.

Bruno Galićyesmah


Već nekoliko sati prirode i društva učimo o snalaženju u vremenu. Zato smo i odlučili posjetiti Gradski muzej. U muzeju smo vidjeli ostatke Panonskog mora.To su školjke.
Vidjeli smo još i urne u koje se stavljao pepel mrtvaca i stvari kojima se koristio pokojnik. Naša voditeljica nam je pokazala i etnološki dio muzeja gdje je bio tkalački stan,hodalica i stvari iz starih Kutjevačkih podruma. I na kraju,vidjeli smo stare stvari iz plemičkih obitelji:stare ormare,stari bračni krevet i još mnogo toga.
U muzeju sam puno naučila.Voljela bih ga još koji put posjetiti.kisscerek

Dorotea Dvoraček


U četvrtak sam bila u Gradskom muzeju.Iz prirode i društva učimo o prošlosti, sadašnjosti, i budućnosti.
Vidjela sam:školjke, nakit, urne,Kraljevićev krevet,stare stolice, afričke maske itd.
Bilo mi je ljepo u Gradskom muzeju.

Gabrijela Pavunčec

Post je objavljen 24.02.2011. u 10:09 sati.