Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/folklorni

Marketing

Amanda Kelava iz Nijemaca najljepša Slavonka u narodnoj nošnji za 2011. godinu




VINKOVCI - U hotelu ''Admiral'' Vinkovci održana je 21. ''Večer Privlačice'', odnosno Zimski šokački divani čiji je središnji događaj bio 16.Izbor najljepše Slavonke u narodnoj nošnji za 2011. godinu.

Na ovogodišnjem izboru najljepše Slavonke u narodnoj nošnji sudjelovalo je deset natjecateljica, budući su dvije zbog osobnih razloga morale odustati. Inače sve su ljepotice svojevrsni ukras zidnog kalendara za 2011. godinu, što je također tradicija izdavača i organizatora večeri, a to je Slavonska naklada „Privlačica“.

Sve je počelo 1989. godine na Kunjevcima, a unatoč recesiji uspjeli smo ove običaje i tradiciju sačuvati pa smo evo došli do 21.-ve Večeri Privlačice i 16. po redu izbora za najljepšu Slavonku. Okupili smo djevojke iz svih regija, ali s intencijom da to svakako budu i snaše iz naših povratničkih mjesta potencirajući obnovu običaja i nošnji.Da smo uspjeli u prilog ide i podatak da se večeras ovdje okupilo preko 400 gostiju iz svih dijelova Hrvatske., rekao nam je Martin Grgurovac ispred SN „Privlačice“.

Za laskavu titulu , tijekom nekoliko službenih predstavljanja pred publikom i žirijem „borile“ su se Mirjana Knežević (Bošnjaci), Josipa Pehar (Luč), Amanda Kelava (Nijemci), Ivana Petrović (Vrpolje), Ivana Vidinović (Tordinci), Melita Bungić (Drenje), Mirna Dominković (Štitar), Ivona Čehovski (Županja), Ana Vidaković (Oprisavci) i Valentina Vojvodić (Ilok).

Najljepšom Slavonkom proglašena je Amanda Kelava iz Nijemaca, prvom pratiljom proglašena je Ivona Čehovski iz Županje, drugom pratiljom proglašena je Mirjana Knežević iz Bošnjaka.

Titulu Miss simpatičnosti osvojila je Melita Bungić iz Drenja, dok je za Miss fotogeničnosti prema jednoglasnoj odluci medija proglašena Josipa Pehara iz Luča.

Tijekom večeri organizirane su i nagradne igre za posjetitelje, a izabran je i najbolji gastro-stol. Tako je prema ocjeni stručne komisije najboljim gastro-stolom proglašen onaj obitelji Dominković iz Štitara koji su kao nagradu dobili 300 kg cementa.

Producent manifestacije bio je Ninoslav Virc, a tijekom večeri odražan je bogat zabavno-glazbeni program u kojem su nastupali osječki sastav „Prva liga“,tamburaški sastav „Tambura band“, potom glumac Vladimir Andrić („Đuka Begović“), te samičar Zlatko Ćosić,

CIBALIA

Post je objavljen 22.02.2011. u 10:37 sati.