Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/folklorni

Marketing

U susret 30. obljetnici

KUD „Hrastovička gora“ pomlađuje članstvo i brine o budućnosti



HRASTOVICA - U godini kada će proslaviti 30.obljetnicu djelovanja članovi KUD-a „Hrastovička gora“ održali su Redovnu godišnju skupštinu na kojoj je Dragutin Harambašić, predsjednik KUD-a, naznačio kako su u proteklih godinu dana održali 38 proba i ostvarili 11 nastupa u Kalniku, Strahonincu, Piškorevcima, Đelekovcu, Karlovcu, Mošćenici i Petrinji.
U Društvu trenutno djeluje 50-ak članova raspoređenih u Dječju folklornu skupinu, Mali tamburaški orkestar i Folklornu skupinu odraslih. U proteklom razdoblju bogatiji su za pet novih članova, dječaka, ali i isto toliko novih tambura, što je pokazatelj razvoja i budućnosti ovog Društva.
U planu za ovu godinu, kako je naznačila Nada Korečić, tajnica KUD-a, uz već tradicionalne nastupe na Večeri folkora, Lovrenčevu i Božićnom koncertu, organizirat će 12.Bartolovske susrete, a 30.obljetnicu KUD-a proslavit će 18. lipnja, dok će u studenome sudjelovati i na promociji Monografije, Župe Hrastovica, autora Ivana Rizmaula, „Pod Hrastovičkom gorom“, u kojoj se među više od 400 stranica i 350 slikovnih zapisa spominje i sam KUD „Hrastovička gora“.
Na dosadašnjem uspješnom radu čestitao im je i Milan Herceg, zamjenik gradonačelnika Petrinje, ujedno i voditelj srodne udruge, Folklornog ansambla „Petrinjčica“, naznačivši kako vjeruje u njihovu daljnju dobru zajedničku suradnju.

petrinjski radio

Post je objavljen 20.02.2011. u 13:19 sati.