Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/frogbros

Marketing

Tucker & Dale vs Evil (2010)

Tucker i Dale protiv Zla (2010)

Photobucket

Produkcija: Eden Rock Media / Looby Lou / Reliance Motion Picture Company / Urban Island
Režija: Eli Craig
Scenarij: Morgan Jurgenson i Eli Craig

Uloge:
Tyler Labine......................(Dale)
Alan Tudyk ......................(Tucker)
Katrina Bowden...............(Allison)
Jesse Moss.......................(Chad)

Film je imao premijeru 22. siječnja, 2010 godine (Sundance Film Festival)
Trajanje: 89 minuta
Službena stranica filma
Foršpan filma...
Nagrade:
2010 godina – osvojio nagradu publike na SXSW Filmskom Festivalu

Photobucket

SADRŽAJ:
''- Tucker i Dale su dva najbolja prijatelja koji su upravo kupili jednu kolibu u kojoj će provoditi svoje vikend dane. Okružena šumom, ta osamljena koliba, koja je blizu jezera, za dvojac predstavlja san snova. No, kad se u blizini ulogori grupa tinejđera stvari će krenuti drugačijim tokom, jer nakon nekoliko nesretnih situacija Tucker i Dale budu okrivljeni da su krvožedne kanibalističke seljačine baš kao oni koje viđamo u nekim horor filmovima.''

Photobucket

RECENZIJA:
- Evo nam napokon jedne odlične horor komedije koja bi trebala zadovoljiti prosječnog ljubitelja horora. Iako, je film nezavisne produkcije sa jako malim budžetom on izgleda fenomenalno.
I kad kažem fenomenalno onda mislim u svim segmentima i to od kamere, montaže do FX efekata koji se tiču šminke. Najvažniji aspekti su također sjajni. Pa, tako imamo zanimljivu i nadasve originalnu priču, dobro napisan scenarij čija topla karakterizacija i dijalozi uz savršenu glumu film čine jednim od najugodnijih iznenađenja ove godine.

Kako sam prije par mjeseci rekao da film ''ne može biti loš ako će biti sprdačine na survival horor i slasher filmove'' mogu reći da mi je drago da nisam pogriješio u procijeni.
Iako, se primjećuje da je druga polovica malo slabija od prve, to ne može nimalo naškoditi filmu, jer je svih svojih 89 minuta zabavan i ugodan za gledanje. Ono najpozitivnije kad se radi o crnim komedijama jest da film ima nekoliko stvarno maestralnih i istinski smiješnih scena (scena sa motornom pilom ili kad Tucker & Dale kažu tinejđerima da imaju njihovu prijateljicu) koje su mi moram reći izmamile par suza na oči od smija.

Photobucket

Glavne zvijezde filma su upravo naši naslovni junaci Alan Tudyk kao Tucker i Tyler Labine kao Dale čija je gluma za čistu peticu, a to znači da uvijerljivo glume svoje likove, te tako odmah gledatelju postanu dragi i to u prvih par minuta. Tudyk je dobar glumac tako da me baš nije iznenadilo što je ovako uvjerljiv, a mnogi od vas će ga se sjetiti iz filma ''Legenda o Vitezu'' i serije ''Firefly'', te filma ''Serenity'', dok što se tiče Tylera mislim da njegovo vrijeme tek dolazi jer tip ima stvarno talenta za glumu.
U filmu se pojavljuje i preslatka Katrina Bowden (zadnja slika dole) koja bi također u narednim godinama mogla imati zapaženu ulogu u Hollywoodu, jer se u ovom filmu odlično snašla.

Iako, mnogi film opisuju po humoru kao ''Shaun of the Dead'' ne bih ipak išao toliko daleko, ali je sigurno jedno da su ''Doghouse'' (2009) i ''Black Sheep'' (2006) imali samo zrno tako dobrog humora u mojoj knjižici ne bi stajali tako loše kako stoje.
Što se tiče redatelja Elija Craiga mislim da je pred njim obećavajuća budućnost, te se radujem njegovom sljedećem filmu, no također se nadam da neće biti redatelj od jednog dobrog filma ili da će svojim sljedećim uratkom napraviti svojevrsni gaf kao što je to napravio redatelj sličnog kalibra Jake West.

Na kraju ću reći da film jedva čekam da izađe na DVD-u, jer ga mislim što prije imati na tom mediju. A sam film bih preporučio svima i to ne samo horor ljubcima jer ovaj uradak predobro spaja humor, koji se sprda sa filmovima poput ''Wrong Turn'' i ''The Texas Chainsaw Massacre'' koje svrstavamo u podžanr survival horora, sa krvavim scenama.
Tucker i Dale su svakako moderna verzija Abbotta i Costella, te se nadam da bi ih mogli vidjeti u nekom nastavku...no za sada nadam se samo da ćete uživati u viđenom baš kao što sam ja gledajući ovu zabavnu crnu komediju.

Photobucket


THE SCENA:
- scena sa motornom pilom
- scena ''- Imamo vašu prijateljicu.''
- svi nesretni događaji

Photobucket


Post je objavljen 20.02.2011. u 23:44 sati.