Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tinicaaa

Marketing

Upoznajem novi svijet a tuga neka čeka..ja počinjem život izpočetka..

Anita je tog dana dotrčala sva u suzama kući..Zatvorila se u sobu i plakala neutješno cijelo popodne..navečer je legla u kadu..S žiletom u ruci..Pomislila je kako bi željela pobjeći daleko daleko..Razmišljala je o smrti,životu,sebi i drugima..Zapravo nije željela umrijeti..Željela je živjeti..Ali ne ovdje..Ne u ovom susjedstvu..Nije željela biti u društvu u koje je upala..Željela je jednostavno krenuti ispočetka..

Dva mjeseca prije..Anita je sva sretna legla u krevet..s mislila o sutrašnjem danu..Mnogim je đacima taj dan bio užasan jer završava ljeto..i počinje škola..no ne i Aniti..Inoče nije voljela ustajanje rano ujutro..i odlazak u školu..No sad više nije bila klinka iz osnovnjaka sad je bila srednjoškolka..Tako je razmišljala dugo u noć..Ujutro iznenađujuće je sretno ustala..Spremila se..I krenula na bus..No onda je sve postalo čudno..ljudi su je čudno gledali..no već u sljedećih tjedan dana upoznala je puno super i zabavnih ljudi..Najviše se sprijateljila s djevojkom iz svog razreda..Kikom..njih dvije postale su prave prijateljice..

S vremenom Anita je upoznavala sve više ljudi..Počela se je družiti s nekim neobičnim dečkom..U tren oka..Počela je dane provoditi s njim..Tj. njegovim društvom.Anita se sve više družila s njima a Kiku je zapostavljala..Ona je pak mislila da je to zbog toga što sad ima dečka.pa nema vremena za prijateljice..Anita se toliko zaljubila u Ivana da je počela markirati zbog njega..Često su odlazili u neku ulicu..u blizini škole..Gdje se skupljalo sve loše društvo škole.. Jednog dana Anita je zbog Ivana probala nešto zbog čega je poslije požalila..U tom trenutku nije bila svjesna toga što radi..Počela se drogirati..Stavila je pirs na usnu..Ocjene u školi bila se uglavnom jedinice..a neopravdani su se nizali..U tren oka njezin se je život promijenio zauvijek..
Al ona je bila sretna na neki način voljela je Ivana.Jednog se dana tako uputila k njemu..Dočekao ju je pod ujecajem alkohola..Na to je već navikla..No ovaj put bio je nekako drugačiji..Počeo je vikati ne nju zbog svakog pokreta,trptaja koji je napravila..Posvađali su se..Rekao joj je da ju mrzi da je ne želi vidjeti nikad više..Da se makne iz njegova života zauvijek..Otrčala je iz stana zalupivši vratima..

Iz misli ju trgnulo kucanje na vratima..Bila je to njezina majka..Rekla joj je da kad se otušira dođe na večeru..Kad je sišla..Vidjela je kako se otac i brat svađaju..pitala je što se događa..Otac joj je rekao da se moraju preseliti u drugi grad..zbog njegovog posla..Pomislila je u tom trenutku..to,to je ono što mi treba.."Selimo se već sljedeću nedjelju..Jer u ponedjeljak moram započeti s poslom"..rekao joj je otac.. Tu večer ona se osječala kao da nije dio ovog svijeta..nije znala gdje pripada..Njezin se brat nije želio preseliti..Drugi se dan dogovorio s roditeljima da pošto ga samo 3 mjeseca dijele od punoljetnosti..ostane ovdje..

Kad su stigli u novi grad..Anita je odlučila okrenuti svoj život za 360 stupnjeva.. Promijenila je stil odijevanja..više nije bila stalno u crnom..Sad je mogla nositi majice kratkih ruka..jer više nije bilo tragova igle..Svoju je dugu kovrčavu kosu skratila..Sobu je uredila na svoj posebni način..Bila je šarena..Oslikala je sve zidove..U školi svi su je prihvatili takvu kakva je..Stekla je nove prijatelje..Odlično se zabavljala..Svakodnevne kave s društvom..Izlasci subotom navečer..Učenje s ekipom do kasnih noćnih sati..Bila je sretna nakon dugo vremena.. Bila je sretna..Ovdje nitko nije znao njezinu prošlost..Nitko nije znao o čemu je bila ovisna..drogi..i ljubavi..

Nakon 3 mjeseca.. Vratila se u stari grad..Došla je u posjet bratu koji je navršio 18..
Prvi koga je nazvala bila je Kika..Našle su se pred starom školom..Kad ju je vidjela Anita joj je potrčala u zagrljaj..Kika ju je jedva prepoznala..Razgovarale su i Anita joj se ispričala za sve..Tako dok su satima sjedile pred školom..razgovarajući o svemu što im se dogodilo..Anita je saznala nešto što je zaustavilo njezin svijet..Kika joj je rekla..Kako je Ivan nakon njezina odlaska potpuno poludio..Nije ga više bilo briga za ništa..U potpunosti se predao drogi..Prije tjedan dana završio je u bolnici..Predozirao se.. Našli su ga neki dečki koji se izgubili u onoj mračnoj ulici.Bio je pretučen,drogiran.. Izgledao je gore nego ikad..

Anita je kod brata ostala tjedan dana..Stalno je razmišljala o odlasku u bolnicu..Jednom je čak i krenula al se vratila..Znala je da ako ga posjeti otvoriti ponovno stare rane.No isto tako znala je da nije u potpunosti zatvorila vrata prošlosti.. Napokon otišla je..Ušla je u bolnicu..Došla do njegove sobe..Kad je otvorila vrata..vidjela ga je kako bespomoćno leži na krevetu..Sad kraj njega nije bilo nikoga..Njegovi takozvani prijatelji su ga ostavili samoga.Nakon nekog vremena..Željela je otići..A onda se on probudio.Razgovarali su.. Bio je iznenađen što je došla.. Nakon vrlo teškog razgovora..Poželjela mu je sreću u životu.. I otišla zauvijek..

Nakon 20 godina..
Anita je postala vrlo uspješna voditeljia centra za odvikavanje..Pomagala je ovisnicima o drogi,alkoholu,pušenju..i sličnim stvarima.. Da se oporave..Svake je večeri odlazila do kuće njezinih roditelja..Odlazila je po svoju malu ljubav.. Po svojeg plavokosog sina..U njezinom toplom domu čekao ju je suprug..Upoznala ga je na fakultetu.Vjenčali su se na jezeru koje joj je on kupio..Voljeli su se..I svaki dan zajedno podizali plod njihove ljubavi..Ivana je srela prije dvije godinu dana..Došao je na odvikavanje..ali nije se uspio izliječiti..Umro je zbog droge..Anita je u životu postigla sve što je željela..novi početka spasio joj je život..postala je osoba kakvom je željela biti..Al još uvijek je na prošlost podsjeti zid u roditeljskoj kući..U kutu je nacrtala anđela koje izlazi iz pakla..


Post je objavljen 19.02.2011. u 19:24 sati.