Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/alenzoric

Marketing

Wanna live, wanna give




Postoji krajnja nekompatibilnost i stalni sukob između unutarnjih i vanjskih kretanja. Prije svega, potrebno je, neophodno je, razviti zavidno razlučivanje. Što se događa iznutra, što se događa vani. O kojim kretanjima je riječ ovdje, o kojima ondje. Zamućen um vidi samo ono što mu se tura pred oči. Danas mu se prezentira jedna slika, on ju proguta, bavi se njom, polemizira oko nje, bira stranu. Sutra mu se pred oči gurne drukčija, možda i suprotna slika, opet se koncentrira samo na nju, ponavlja svoje ograničene procese. Bistar um gleda jasno, gleda šire i najvažnije, nije podložan jeftinim sugestijama i manipulacijama.

Zabluda je očekivati od plitkih pristaša vanjskog, "vođa" (koga vode, kad ni sami ne znaju kuda idu) da doprinesu mom unutarnjem. Slika slona u staklarni pojavljuje se u svijesti. Nemam ambiciju biti pastir, a još manje ovca.

Moje unutarnje mora se pobrinuti samo za sebe, nitko drugi to ne može i ne mora (i ne smije). Unutarnje mora izaći u vanjsko na svoj način, pronaći kompatibilnost i svoje mjesto pod suncem.





There's more to the picture
Than meets the eye





Post je objavljen 19.02.2011. u 06:45 sati.