Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/narodnapolitika

Marketing

SUZE

Svi mi koje su roditelji tijekom odgoja trajno hendikepirali pričama o radu, časti i poštenju ipak možemo biti sretni zbog jedne činjenice, a to je da živimo tu gdje živimo i gdje su stvari ipak koliko toliko posložene.

Zamislite kako se jadno mora osjećati normalan čovjek koji živi u susjednom kupusu od države poznatom pod imenom Bosna i Hercegovina.

Srbi, Hrvati, Muslimani…četnici,ustaše,balije…svi susjedi, komšije, prijatelji, kumovi, a onda jednog dana, kad se pogasiše tvornički dimnjaci, zgrabe kuhinjsku nožinu kako bi riješili najvažniji problem svakog umobolnog čovjeka, a to je jebeno nacionalno pitanje.

Ako ste slučajno čitali 'Sarajevo za početnike' Ozrena Kebe i njegove zabilješke o vremenu opsade Sarajeva kad je Karadžić svojim gostima nudio da rokaju, onako iz zajebancije, po gradu, postaje jasnije da su silni ljudi izginuli zakurac.

Daleko najpotresnija priča je svakako izjava jednog oca kojem je snajperist ubio dijete.
Ranjenu curicu uvode u operacijsku salu, a otac u kameru izgovara najstrašniju rečenicu svih vremena:''Ja ne znam kakav je to čovjek koji može pucati na djecu. To ne mogu da shvatim. Volio bih samo da mogu s njim kafu popiti, da vidim šta on misli…''
Jedni ga zbog ove izjave smatraju budalom, a drugi tvrde da je sva ljudska veličina sažeta u ovoj rečenici. O čemu misli životinja koja ti je iz čista mira ubila dijete?

Danas je Bosna i Hercegovina zemlja u kojoj je rat završio, ali u glavama mnogih nije i neće.

Jedni su, sasvim razumljivo, željni osvete, drugima nije dosta zla, a iznad njih stoje politika i vjerski vođe od kojih 140 kilograma žive vage koji nerijetko rajcaju tu ubogu sirotinju kako bi im parica i dalje kapala, a ovi nek' se natežu .

A raja ko raja, glupa pa puši te priče!

U današnjoj epizodi predstavit ćemo Vam pjesmu staru desetak godina koju sam tek nedavno čuo i koja me toliko tresnula da je s punim pravom izborila svoje mjesto u 'SPIG'-u.

Njeno ime je 'Suze' a izvode je beogradski reper Marchelo skupa sa Edom Maajkom .

U normalnim zemljama ova stvarčina bi završila u školskim udžbenicima!
Usput ovo je lekcija i svim neredima i stokama, bolesnim braćama i trem elevenima kako se pišu pjesme.

Potražite je na netu jer nema smisla čitati samo tekst!

Neće Vam biti krivo !






Post je objavljen 17.02.2011. u 19:37 sati.