Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rudarka

Marketing

Krediti...

Ajmo se malo skoncentrirati:

Ovdje govorimo o famoznim subvencijama na stambene kredite (i dio vezan uz izjavu kako će država pokriti troškove rate kredita u slučaju da nosioc kredita ostane bez posla):

Država će (možda) pokriti troškove dijela kredita - kamata, dok će glavnica ostati i dalje vaša vlastita. Uostalom, to je i onaj problematičan dio kad se ljudi bune u slučaju kad su im banke čak uspjele staviti moratorij na kredite (pretpostavljam stambene) u trenutku kad su ostali bez posla u ovo suludo recesijsko doba: obično su obavezni i dalje plaćati onaj dio koji je vezan za kamate. Koje su izračunate na veličinu glavnice. A glavnica je zamrznuta. Pa je to sve skupa i dalje još dublje "bijelo" robovlasničko sranje...

Ima još jedna kvaka - ako malo bolje pogledate razrez vašeg kredita: prvih par mjeseci (ako se radi o kratkoročnom) ili godina (ako se radi o dugoročnom kreditu) otplaćujete u većem omjeru kamatu, a tek pri kraju glavnicu. Jednom riječju - i da vam padne novac s neba ne isplati vam se zatvarati kredit, pogotovo pri kraju otplate, jer ste "ušparali" samo onih nekih par stotina (tisuća) eura/franaka koji je dio vezan uz kamatu banci.

Razmislite o ovome. Koma. headbang

Post je objavljen 17.02.2011. u 16:53 sati.