Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Odabran logo susreta sa Svetim Ocem Benediktom XVI. u Hrvatskoj

Na redovitoj sjednici Odbora Zagrebačke nadbiskupije za pripremu pohoda pape Benedikta XVI. Hrvatskoj, održanoj u petak 11. veljače 2011. godine u prostorijama Tajništva Odbora, predstavljeni su rezultati dosadašnjih priprema za Papin pohod.

Tajnik Odbora prečasni mr. Robert Šreter, predstavio je konačnu verziju loga susreta sa Svetim Ocem Benediktom XVI. u Hrvatskoj. Ideja loga prihvaćena je na plenarnom zasjedanju Hrvatske biskupske konferencije, a konačni izgled logo je dobio na III. sjednici Odbora Zagrebačke nadbiskupije za pripremu pohoda Svetoga Oca Benedikta XVI. Hrvatskoj, dok je za grafičku realizaciju zaslužan Glas Koncila.

Kako je istaknuo tajnik Odbora prečasni mr. Šreter, logo izražava simboliku Dana hrvatskih katoličkih obitelji i pohoda pape Benedikta XVI. Hrvatskoj sadržanu u geslu – „Zajedno u Kristu“. U središtu loga nalazi se stilizirani prikaz obitelji: otac, majka i troje djece, a otvorenost novom životu izražena je trudnoćom majke.

U pozadini se nalazi križ koji ukazuje na utemeljenost kršćanske obitelji na vjeri u kojoj zajednica braka i obitelji izrasta u zajedništvo ljubavi. Ruke na kojima počiva obitelj simboliziraju oslanjanje na Božju providnost koja štiti i vodi obitelji u njezinom životnom hodu. Usred spojenih dlanova nalazi se stilizirana vatra koja označuje Božju ljubav kao izvor i poveznicu ljubavi unutar obitelji.

Ta vatra ujedno je i prepoznatljiv element hrvatskog identiteta, a četiri kockice označuje četiri pohoda Petrovih nasljednika Hrvatskoj te četiri glavna događaja pohoda pape Benedikta XVI. Žuta pozadina i bijeli križ označuju vatikanske boje, a plava boja simbol je grada Zagreba u kojem će se održati susret sa Svetim Ocem. Križ na logu stilizirani je križ pape Benedikta XVI.

Osim predstavljanja loga, predstavljeni su i rezultati po pojedinim Odjelima odbora. Vlč. Ivica Budinšćak predstavio je knjižicu s katehezama i klanjanjima za duhovnu pripremu mladih za susret s Papom na Trgu bana Josipa Jelačića. Knjižice su distribuirane po svim župama, a bit će dostupne mladima i na internetskim stranicama Ureda za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije, koje će biti otvorene 28. veljače ove godine.

Sredinom trećega mjeseca započet će se s prijavama mladih i volontera za susret s Papom, najavio je vlč. Budinšćak, o čemu će mladi pravodobno biti obaviješteni preko nad/biskupija. Istaknuti su još neki detalji pripreme susreta mladih s Papom, a ponajprije Zbor mladih sastavljen od 250 pjevača. Tajnik mr. Šreter izvijestio je Odbor o sastanku s čelnim ljudima HRT-a na kojem je usuglašen prijenos sadržaja iz programa pohoda Svetoga Oca Benedikta XVI. Hrvatskoj, u Zagrebu 4. i 5. lipnja 2011. godine.

Zainteresirani za informacije o pripremama za pohod Svetoga Oca Benedikta XVI. Hrvatskoj mogu se javiti svakoga radnoga dana, od ponedjeljka do petka od 8 do 16 sati, putem telefona +385 (0)1 4894 881, odnosno, putem maila: papa@zg-nadbiskupija.hr.

Post je objavljen 17.02.2011. u 10:30 sati.