Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/jazzzlo

Marketing

Fotonska torpeda

Foton je gradivna tvar svjetlosti (rekli bi mi laici, a zaljubljenici). Fotonski bi torpedo onda mogao biti neki oblik komprimirane svjetlosti koji se može ispaliti gdje treba. "Dva fotonska torpeda u moju ludu glavu, molim" bi mogla biti neka narudžba kada bi Star Trek bio bliži realnom. Udarite me svjetlošću da mi mrak nestane ispred očiju. Možda bi i uspjelo. Fotoni, osim toga, sadrže energiju, a tko od nas (osim Jece-štreberice) ima višak ili makar dovoljno energije? Kako rekoh, dva fotonska torpeda, molim. Može u glavu, a može i u pluća. Nekako mi se čini da bi to bilo ljekovito. U svakom smislu. Prosvijetlila bih. Sve bi mi bilo jasnije. Kao npr. kako tri računa za smještaj mogu završiti na tri različita konta. Vjerojatno vam to nije zanimljivo. Razumljivo. U računovodstvu mora vladati red. Dvostavno knjigovodstvo je savršeno uravnotežen sustav, a takvi su mi mili u zadnje vrijeme. Skoro kao Ivkini čarobni čokoladni kolači ili mirisni medenjaci The Kuharice. Vraćaju nadu i zdravo spavanje, barem kratkoročno.
Fotonski bi torpedo moga biti od pomoći i kad zamračite zbog lošeg tv-programa, a još niste uspjeli rekonstruirati svoju kolekciju serija i filmova za prvu pomoć. Ili kad teleći bijelo gledate u ženu na šalteru koja vam pokušava objasniti da ne možete pisati sedmicu bez crtice na općoj uplatnici. Vidim brojne mogućnosti primjene fotonskih torpeda. Torpedirala bih nemilice. Uz dobre želje i srdačne pozdrave.
Bliži se obljetnica materničnog progonstva. Pokušavam iskomibinirati kako i kada okupiti moje mile djeve na tradicionalnom druženju u Waldingeru. Rasporedi su nam zakučasti kao da vodimo G8 države, a ne da radimo u neprofitnom sektoru. Nisam još isukala tešku artiljeriju u vidu "mog slučaja", ali nije isključeno. Ako to bude jedini izlaz. Nikad nije kasno za dobro društvo, kao što nikad nije kasno opametiti se. Vrijedna naučena lekcija. Zanimljivo mi je kako su protekle godine obilježene susretima s dragim ljudima u Waldingeru. Slavili smo rođenja nećaka, nećakinja, djece dragih ljudi. Slavili smo svoje rođendane i važne trenutke. Ispijali smo kave i bili podrška u ozbiljnim i teškim situacijama. Spajale smo stolove kako bi bilo mjesta za tacne s kolačima. Smijali se ispod i iznad glasa. Cijeli sam ovaj mučni razvod pregrmljavala tamo, skoro koliko i u stanu. Moj je život proteklih godina prepun slika na kojima je moja osječka obitelj sa mnom u Waldingeru. Zapravo nemamo niti jednu fotografiju s tog mjesta! Nevjerojatno. Valjda zato što tamo ne poziramo nego se družimo. Možda nemam fotografiju koju mogu postaviti na komodu, ali te mi mentalne slike nitko ne može uzeti. Moja osječka obitelj. Home away from home.
Što se glazbenog uzdizanja i propadanja tiče, i dalje se preslušava aktualna 2011 produkcija: Chapel Club, Smith Westerns, Destroyer i Iron and Wine. Otvorena sam za nove prijedloge. Kolega s Last.fm mi se ulijenio nakon Westernsa. Nemam informacija o novinama. Oni mulci Fleet Foxes više od dvije godine porađaju taj novi album! Sad se još turnejiraju po Americi (u Seattleu koncerti 02. i 03. 05.!!!) umjesto da se to dovršeno glazbeno čudo konačno mesijanski ukaže žednima lijepe glazbe. Nije u redu. I onda još tweetaju "Can our record just leak already so I know what people think of it?!?!?!".
Što još... Novi je remen baš divan. Nova je kosa OK. Pročitala sam Kanceljakovu knjižicu i ostala ravnodušna, ali to ne čudi. Platila sam sudske pristojbe. 24.02. je ročište za razvod. Na kojemu će se najvjerojatnije pojaviti samo zakonski opunomoćenici. Ima neke fine ironije što će se, na neki način, u tom odsustvu očitovati sama bit svega što se dogodilo u zadnje vrijeme. Ja koja nisam bila dijelom donošenja odluke o razvodu i onaj koji nije bio dijelom braka. Jednostavnije ne može ni biti. Fotonska torpeda u pogon!

Oh, Maybe I
Should settle down to a quiet life.
Or...Maybe I
Should chance it all on a perfect night.
Can't you see that sounds cynical?
These decisions ain't made with the head.
(Chapel Club)

P.S. Čestitam vam na čitanju jubilarnog 30. bloga! Čast je imati tako odanu i blagonaklonu publiku.

Post je objavljen 16.02.2011. u 13:47 sati.