Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Natječaj za trinaesti po redu PAPA-FEST 2011.

Papa-fest je glazbeni susret crkvenih vokalno-instrumentalnih sastava koji je osnovan kao tradicionalni spomen na pohod Svetoga Oca Ivana Pavla II. Hrvatskoj i na njegov nezaboravni susret s hrvatskom katoličkom mladeži u Solinu 4. listopada 1998. godine. Festival se održava već dvanaest godina i nije natjecateljskoga karaktera.

Natječaj je otvoren do 24. travnja 2011.

Trinaesti Papa-fest održat će se 2. listopada 2011. godine u 19 sati u športskoj dvorani u Solinu na Bilankuši.

Za one koji žele sudjelovati na 13. „Papa-festu“ važne su sljedeće propozicije:

Pravo sudjelovanja na Papa-festu imaju svi crkveni vokalno-instrumentalni sastavi ili solisti koji se do 24. travnja 2011. godine prijave organizatoru festivala : Župa Gospa od Otoka, don Vinko Sanader, Gospin otok 1, 21210 Solin; tel. 021/210-646.

Sastav sudjeluje na Papa-festu s jednom autorskom skladbom koja ne smije biti već objavljena niti javno izvođena. Skladba mora imati kršćanski karakter i ne smije trajati više od četiri minute. Kod prijave svaka grupa treba priložiti:

1. dvije kopije notnog zapisa osnovne melodijske linije pjesme s potpisanim tekstom i napisanim akordima;
2. tekst pjesme u dvije kopije;
3. uredno potpisane autore glazbe, teksta i aranžmana;
4. oglednu demo snimku pjesme na CD-u. Snimka ne mora biti studijska, ali glazbeno-produkcijski treba biti što sličnija izvedbenoj verziji;
5. kraću biografiju sastava sa svim potrebnim podatcima (gdje redovito pjeva, koliko godina nastupa, nastupi izvan župe, s kojim instrumentima izvodi odabranu pjesmu za „Papa-fest“ te koliko solista i pratećih vokala pjeva odabranu pjesmu te adresu i kontakt tel/mob.odgovorne osobe).
6. autori slanjem skladbe na natječaj jamče za njezinu originalnost. Skladbe upitne originalnosti ne će biti razmatrane od Stručnog festivalskog odbora
7. o rezultatima natječaja bit će obaviješteni svi koji su se prijavili na natječaj
8. poslane materijale ne vraćamo
9. preporučuje se snimiti prezentacijski spot o svojoj glazbenoj grupi s trajanjem do dvije minute

Tekstovi pjesama moraju biti u potpunosti na hrvatskom jeziku osim izraza koji su univerzalnoga crkvenog-liturgijskog karaktera (npr. aleluja, hosana, shallom…). Na festivalu moraju nastupiti «u živo» solisti i prateći vokali uz glazbenu podlogu (matricu koja je studijski snimljena)

Pjesma koju Stručni festivalski odbor prihvati za izvođenje treba biti studijski snimljena i predana organizatoru najkasnije do 30. lipnja 2011. kako bi se na vrijeme mogao snimiti CD Papa-festa i pripremiti CD za nastup, znači pjesma u tri verzije: 1. cjelovita izvedba (glazba, solisti i prateći vokali); 2. instrumentalna izvedba s pratećim vokalima; 3. instrumentalna izvedba

Prijave koje ne budu ispunjavale gore navedene uvjete ne će biti razmatrane od Stručnoga festivalskog odbora. Redoslijed izvođenja na „Papa-festu“ određuje festivalski odbor.

Članovi sastava moraju biti dolično i pristojno odjeveni, a svaki sastav treba odabrati dio odjeće uniformno-jednak (npr. majice).

Kao završetak i finale Papa-festa svi sudionici festivala (VIS-ovi) pjevaju himnu Papa-festa, koja se može dobiti kod organizatora.

Pokrovitelji „Papa-festa“ su Nadbiskupski ordinarijat u Splitu i Poglavarstvo grada Solina.

Kontakt telefoni članova festivalskoga odbora su:

- don Vinko Sanader 021/210-646

- Darko Božanić 098/ 447-255

- don Božo-Bobo Delić 021/220-983

Post je objavljen 16.02.2011. u 10:34 sati.