Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Poziv biskupa Gorskog na bdjenje mladih s Papom

Predsjednik Odbora za mlade Hrvatske biskupske konferencije i Odbora Zagrebačke nadbiskupije za doček Svetog Oca, zagrebački pomoćni biskup Mijo Gorski uputio je mladima poziv na susret i molitveno bdjenje mladih s papom Benediktom XVI. u Zagrebu 4. lipnja. "Zagrebačka nadbiskupija s radošću vas očekuje, da Duhom Svetim povezani u Kristu, u zajedništvu vjere, pokažemo novo lice svoje Crkve: lice čvrste vjere, koja se ne srami biti ono što jest, lice iskrenih ljudskih odnosa, koji ne poznaju dvoličnost, lice čiste i vjerne ljubavi, koja ne postavlja uvjete životu, lice raspjevane hrvatske katoličke mladeži", zaključio je u pismu biskup Gorski. klikni za više

U pismu, koje je objavljeno u knjižici "Zajedno u Kristu" koja donosi građu za pripremu mladih za susret sa Svetim Ocem, biskup Gorski piše kako u našem ljudskom životu postoje trenuci koje pamtimo, susreti koji ostavljaju u nama trajni utisak, ne samo kao draga uspomena, nego kao živo sjećanje od kojeg živimo i djelujemo. "Za nas katolike takav susret bez sumnje je susret sa Svetim Ocem, Petrom naših dana, vidljivim znakom jedinstva Crkve. Papa nam dolazi u pohod prigodom Dana hrvatskih katoličkih obitelji, kako sam navodi u svojem pismu, i da se pomoli na grobu bl. Alojzija Stepinca. Osobita mu je želja susresti se s vama, mladim hrvatskim vjernicama i vjernicima, progovoriti vam riječ, zajedno s vama moliti i zazivati na vas Božji blagoslov. Želi vas ohrabriti u vašoj vjeri, dati podršku vašim snovima i potaknuti vas na angažiran katolički život, kako u Crkvi tako i u našemu društvu. Dolazi pod geslom 'Zajedno u Kristu'. To nam treba! Zajedništvo ljudi dobre volje, iste vjere, skladnih odnosa u našim obiteljima, zajedništvo s Bogom u mirnoj savjesti", napisao je biskup Gorski.

Pozivajući sve mlade da se prve subote u lipnju okupe na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića, biskup Gorski piše: "Trg i katedrala dva su simbola Zagreba i cijele nam domovine Hrvatske. Katedrala, kao duhovni simbol našega katoličanstva, svojim nam visokim tornjevima pokazuje smjer prema nebu. Tu nas svojim molitvama i primjerom vjere podupire bl. Stepinac. A Trg, simbol društvenog i političkog središta naše domovine, upućuje nas na zemaljski napor i rad za dobro svih ljudi. Baš tu želi vam se Papa obratiti, staviti vam pred oči primjer mlada vjernika laika bl. Ivana Merza, da biste onu svijest odgovornosti za sebe, za svoju Crkvu i domovinu, koju nosite u sebi, mogli hrabro očitovati i živjeti na svoju radost i svoj ponos. Dođite vi koji ste daleko i vi koji ste tu, blizu".

Post je objavljen 15.02.2011. u 22:28 sati.