Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/makeupart

Marketing

Make up savjeti: Šminka za crvenokose


Boja kose u velikoj mjeri utječe na izbor proizvoda za šminkanje. Ako ste se nedavno odlučili da ćete postati vatrena crvenokosa, možda trebate razmisliti o promjeni sastava svoje kozmetičke torbice.
Iako ću u dogledno vrijeme napisati i savjete za brinete, crnokose i plavuše, ipak počinjem s crvenokosima jer su upravo one u nezavidnoj situaciji kada se radi o izboru boja make upa koja će im savršeno pristajati.

Prije svega treba naglasiti da postoje 3 glavna tipa crvenokosih:

Tip 1: Nasvjetlija je boja koju bi mogli nazvati blond boja mrkve, kakvu ima Reba McEntire. Upravo prirodno crvenokosi imaju ovakvu nijansu blond - crvenkastog tona.
Ako spadate u ovu skupinu birajte tonove breskve ili marelice (ne žarke) za usne i jagodice ako se radi o dnevnom look-u. Ružičaste nijanse su prihvatljive ali bi tebale biti tople i svijetle, nipošto ne žarke. Moguće je pronaći ružičaste nijanse koje u sebi sadrže zlatne čestice koje im daju toplinu. Izbjegavajte smeđe i neutralne, pepeljaste nijanse jer će one oduzeti boju vašem licu. Nemojte se bojati pokušati sa srebrnim akcentima ili bojom lavande oko očiju.



Tip 2: Srednji tonovi crvene su više nalik na boju hrđe ili kane, kakvu ima poznata kućanica Marcia Cross. Ako spadate u ovu skupinu najbolje će vam pristajati tople smeđe nijanse i boje meda. Izbjegavajte pepeljaste i neutralno smeđe nijanse oko očiju. Malo jače nijanse od tipa 1 na usnama i jagodicama dobro će izbalansirati kosu s tenom. pokušajte s bakreno-ružičastom ili pak narančastom (koraljnom) koja u sebi ima tople zlatne čestice.



Tip 3: Tamni tonovi crvene u sebi imaju duboku hladnu crvenu nijansu (boja crnog vina), koja ponekada prelazi i u ljubičaste tonove, kao što možemo vidjeti na Sharon Osbourne ili Evan Rachel Wood.
Ovo je najzahvalnija nijansa kada se radi o crvenokosima – na izboru imate puno nijansi koje možete isprobati, no najbitnije je da ne birate zagasite nijanse koje neće biti dobra protuteža žarkoj kosi. Pokušajte s bojom šljive i smaragdno zelenom oko očiju, no neka onda jagodice i usne budu suptilne i u prirodnim nijansama.



Crvena kosa je jako uočljiva, bez obzira radi li se o nasvjetlijem ili najtamnijem tipu, stoga je usklađivanje s make-upom jako važno kako ne biste dobili kontraefekt. Od ključne je važnosti izbjegavati žarke boje, ali ne treba prelaziti niti u drugu krajnost i osloniti se samo na neutralno smeđe, zagasite ili pepeljaste nijanse. Upravo je odlazak u zagasite boje najveća pogreška koju rade crvenokose žene jer na taj način ubijamo toplinu i živost koju želimo iz kose prenijeti na make-up.

Također, teške teksture ili nanošenje previše teške šminke za dan nije preporučljivo. Stoga preporučujem sjajila, a ne bogate ruževe za dan, te lagane teksture rumenila poput onih u gelu ili pak svjetlijih bronzera koji u sebi sadrže sjajne čestice.
Ako ste prekrili pjegicu, nanijeli ste previše podloge – guste teksture tekućih pudera možete „razblažiti“ s hidratantnom kremom ili kremom koja u sebi sadrži shimmer ili pređite na tonirane kreme i laganije tekuće pudere.

I ne zaboravite na obrve! Obavezno ih posvijetlite do tona koji je za nijansu tamniji od boje kose.

Inspiraciju možete pronaći i na internetu: crvenokose glumice kao što su Julianne Moore, Marcia Cross, Christina Hendricks i Evan Rachel Wood na većini fotografija imaju usklađen make-up sa svojom vatrenom bojom kose.


Post je objavljen 15.02.2011. u 21:56 sati.