Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hdzbihposavina

Marketing

DAVOR ČORDAŠ i DAVID MARK BIRDSEY, o problemima izbjeglica u RS-u i BiH

MINISTAR ZA IZBJEGLICE I RASELJENA LICA REPUBLIKE SRPSKE, DAVOR ČORDAŠ I ŠEF UREDA AMERIČKOG VELEPOSLANSTVA U BANJALUCI DAVID MARK BIRDSEY, RAZGOVARALI DANAS O PROBLEMIMA IZBJEGLICA U REPUBLICI SRPSKOJ I BOSNI I HERCEGOVINI



Ministar za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske, Davor Čordaš, upoznao je šefa Ureda američkog veleposlanstva Dejvida Brdseja sa radom Ministarstva i planovima za naredni period. Ukazujući na cilj Revidirane strategije BiH za provedbu Aneksa 7 Dejtonskog sporazuma, ministar Čordaš je naglasio da je za provođenje Strategije, neophodno osigurati sredstva i dodao da je prioritetan cilj Ministarstva zatvaranje svih kolektivnih centara u Republici Srpskoj.

Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica RS, uz potporu američke Vlade, ove godine realizira projekat izgradnje stambene zgrade u Foči za smještaj porodica iz kolektivnih centara.

Ministar Čordaš i šef Ureda američkog veleposlanstva Dejvid Brdsej, pozitivno su ocijenili unapređenje dobrih odnosa u regionu, naročito na relaciji Bosna i Hercegovina – Republika Srbija – Republika Hrvatska, što otvara šansu za novi pristup u rješavanju problema. Tome bi trebala da doprinese i najavljena međunarodna donatorska konferencija, podržana od strane UNHCR-a.

Sastanku su prisustvovali i pomoćnik ministra Nenad Đokić i načelnik Odjeljenja za informiranje i analitiku Jagoda Petrović.

Banja Luka, 14.02.2011.


Post je objavljen 14.02.2011. u 20:10 sati.