Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zoranostric

Marketing

Zelena politika - novi dogovor za Hrvatsku

Izašao je nulti, ogledni broj Elektronskog glasila za privredu, društvo i ekologiju "Zelena politika".
Glasilo je političko, usmjereno na vizije, strategije i politike vezane uz globalnu ekonomiju, zaštitu okoliša, ljudska prava i druge teme kojima se zeleni bave.
Glasilo je nestranačko i nadstranačko, namjenjeno i otvoreno svima, koji bi u obrađenim temama i iznesenim tezama mogli naći nešto zanimljivo - strankama, udrugama, stručnjacima, novinarima, aktivistima...

Promocija nultoga broja održat će se u ponedjeljak, 14. veljače u 17:00 u prostorijama mjesne samouprave "Donji grad", Trg hrvatskih velikana 2, 1. kat, u suradnji s udrugom "Moj grad Zagreb", u okviru Radionice kritičke teorije prirode i društva.

Početak redovnog izlaženja predviđen je za ožujak. Bit će postavljeno mrežno sjedište (web site), a predviđeni su i izlaženje časopisa "Politička ekologija" i druge prateće aktivnosti.

Glasilo će biti besplatno, a izdržavat će se donacijama, pa će svi, kojima se svidi, moći uplatiti svoj prilog (u skladu s načelima besplatne ponude na netu - mutualistička ekonomija međusobnog darivanja).

Iz sadržaja nultog broja:
- Zeleni kao politička opcija
- Novo okupljanje za ekologiju i jednakost (Španjolska)
- Kairski grad smeća: živjeti od krpeža
- Sedam točaka zelene politike u Hrvatskoj
- Nužnost poreza na financijske transakcije
- Zelene stranke u Hrvatskoj

Možete ga skinuti ovdje (scribd.com)

Zoran Oštrić
glavni urednik
http://zelpol.wordpress.com (u izradi)


Post je objavljen 12.02.2011. u 18:36 sati.