Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zoranostric

Marketing

Imamo regionalni park!

Prenosim Priopćenje za medije udruge "Baobab", uz čestitke njima, udruzi "Senjar" iz Donje Dubrave i drugima, koji su godinama vodili napornu kampanju protiv profiterskih interesa da se ovo ostvari!

Priopćenje povodom osnivanja Regionalnog parka Mura-Drava

Komp na MuriČast nam je izvijestiti Vas da je Vlada RH jučerašnjom uredbom osnovala Regionalni park Mura-Drava. Time je nakon tri godine rada konačno nagrađen trud mnogih stručnjaka, znanstvenika i građana niz Dravu u pet županija.

Nadamo se da je ovaj korak put prema održivom gospodarenju vodama sukladno modernoj europskoj praksi zasnivanoj na znanstvenim spoznajama.

Napominjemo, regionalni park neće ograničavati prevladavajući javni interes RH vezan uz gospodarske i druge djelatnosti i radnje. Regionalni park će potaknuti razvoj turizma, ekološke poljoprivrede te mnoge druge elemente održivog gospodarskog razvoja.

Pozivamo Vladu RH da što prije stavi potpis i na rezervat biosfere UNESCO-a! Podsjećamo, samo Hrvatska od pet zemalja (Slovenija, Mađarska, Austrija, Srbija i Hrvatska) nije podržava ovaj iznimno značajan projekt.

Proglašenje Parka u uskoj je vezi s povlačenjem Mađara s ušća Mure i Drave, odnosno vraćanjem toka Mure u svoj prvobitno korito. Mađari su naime srušili pero koje je skretalo Muru na malo ušće Drave. Time prestaje svaka potreba za hrvatskim reguliranjem cijelog područja.

Goran Šafarek, Dipl.ing.
dr.sc. Olga Jovanović

--------------------------------
Udruga Baobab
Trg kralja Krešimira 10
48000 Koprivnica
098/835 648
http://udrugabaobab.blog.hr/

Post je objavljen 11.02.2011. u 12:15 sati.