Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/potragaazasrecom

Marketing

Pozitivno razmišljanje

Kvaliteta misli određuje kvalitetu života. Naime, često ne možemo ništa učiniti u vezi raznih događaja oko nas, ali možemo utjecati na svoj odnos prema njima. Sami odlučujemo kako ćemo se suočiti s problemima, hoćemo li reagirati pozitivno ili negativno. Pritom su naše navike odnosno model uvjetovanog i naučenog ponašanja, razmišljanja, osjećanja glavne prepreke. Preuzmimo odgovornost za vlastito ponašanje i osjećaje i izbacimo iz svog rječnika 'ne mogu', 'neću'. Započnimo dan s rečenicama 'Od sada se stvari mijenjaju na bolje', 'Veselim se novom danu. Otvoren sam prema novim idejama i iskustvima. Volim sebe i druge. Bezbrižna sam osoba. Suočavam se sa svima na miran i opušten način. Sretna sam osoba i privlačim sreću poput magneta...' Konstruktivno razmišljanje postaje životna energija. Recite sami sebi da se od danas stvari mijenjaju na bolje, da ste učinili novi početak. Od danas sami odlučujete što ćete misliti o sebi jer ste odabrali pozitivno razmišljanje. Sve je u životu energija. Sve vibrira. Vibracija je kretanje energije. Nema ničega što je nepovezano jer riječi, misli i djela vibriraju.

* Ostanite pozitivan kad ste okruženi negativnošću. Prestanite s prosudbama, a započnite sa zahvalnošću jer je ona lijek za svaku uznemirenost. Izražavanja zahvalnosti kreativna je snaga. Život ispunjen poštovanjem i zahvalnošću donosi nove stvari na kojima možemo biti zahvalni, uvećavamo dobro i iz drugih izvlačimo ono najbolje. Budite zahvalni za sve ono dobro što imate i steći ćete stav zahvalnosti koji donosi neopisivu sreću.
* Opraštanje ima ključnu ulogu u životu. Opraštanje koristi i onome tko oprašta i onome kome se oprašta. Prigrljivanje povreda koje smo sve vrijeme održavali samo donosi bol svim stranama, pa tako i nama samima. Opraštanje uzdiže onoga tko oprašta.
* Ne opirite se, nego se umirite jer promjena nije opiranje, već stvaranje. Ono čemu se opirate ustraja, a ono što promatrate nestaje. Čovjek uvijek pronađe upravo ono što traži: dobro ili zlo, probleme ili rješenja. Problemi koji se pojave u životu su pitanja odnosno izazovi koje pred vas postavlja život i u takvim situacijama svjesnom odlukom o tome da ćemo tražiti dobro i da očekujemo najbolje, pronaći ćemo pravi odgovor i rješenje.
* Sve ima značenje koje mu mi pridajemo. Lijepe misli oblikuju lijepu dušu. Vidimo li u svima i svemu dobro, te cijenimo ljepotu koja je svuda oko nas, u našem se životu počinje odvijati čudesna pretvorba i otvaraju se vrata neprekidne radosti.
* Ovisnost o ljudima, mjestima i stvarima stvara uznemirenost ondje gdje bi trebao vladati mir i radost. Sreća je uvijek popratna pojava iskazivanja brižnosti prema drugima. Proistječe iz duhovnog, a ne materijalnog bogatstva. Sreća koju stalno tražimo izmiče nam, dok sreća koju pružamo vraća nam se.
* Ne razmišljajte o prošlosti i budućnosti. Ostanite u sadašnjem trenutku i ono što sada radite, radite s ushićenjem i najbolje što možete.
* Ono što činiš za drugoga, činiš i za sebe, a ono što propustiš učiniti za drugoga, propustio si učiniti za sebe. I obrnuto, jer ako ne možeš voljeti sebe, ne možeš voljeti ni drugoga. Stoga čini drugima ono što bi volio da oni čini tebi. Vraća vam se upravo ono što dajete. Davanjem se razvijate. Čovjek je tražen ako odražava ljubav, radost, mir, strpljivost, ljubaznost, dobrotu, vjernost, blagost i samonadzor.

Post je objavljen 10.02.2011. u 22:20 sati.