Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ateizam

Marketing

I Hrvati zen-budisti će vraćati dugove Katoličke crkve u Sloveniji

Neki dan obznanjena je vijest o tome kako je Katolička crkva u Sloveniji dužna do grla, te joj prijeti ovrha nekretnina. Kod nas se tzakva stvar ne može desiti iz više razloga, a svi oni zajedno jasno upućuju na to da je Hrvatska veoma daleko od onoga što se zove pravna,, demokratska i sekularna država.
Naime, za razliku od Hrvatske Slovenija nije žurila sa "povratom" crkvene imovine, već je ona napravljena polako, djelomično i u skladu sa zakonima i društvenim interesom.
S druge strane ne čudi da je Hrvatska vlast Crkvi oberučke davala što joj pripada i što joj ne pripada, jer je vladajuća garnitura na taj način dobivala moćnog saveznika, koji je svojim moralnim autoritetom, u ime Božje blagoslovio svekoliki pljačku naroda. Da se sad ne ponavljam u objašnjavanju kako je Crkva eksploatator, jer u društvu parazitira, a za to su joj potrebna društva sa velikim klasnim razlikama. Dakle, privatizacija (pljačka) je bila tal Crkve i vlasti.
Još nas jedna stvar razlikuje od Slovenije, a to je činjenica da Slovenija nije potpisala međunarodni ugovor sa Vatikanom, te država ne izdvaja sredstva za Crkvu, već to čine vjernici prema vlastitoj volji. Na ovaj način i ja kao nevjernik moram izdvajati za potrebe Katoličke crkve, što smatram neprimjerenim, a što mi s druge strane onda daje pravo da na ovom blogu "serem" koliko me volja, jer sam to platio (za sve one koji se pitaju odakle mi pravo). No, mene ne čude niti ti ugovoriu, jer ona vlast koja je te ugovore potpisala, pred svake izbore ima podršku Crkve.

Uglavnom, Vatikan će sanirati dugove Slovenske Crkve, jednim dijelom čak i od novca kojeg dobiva od nas bogatih Hrvata, koji za Crkvu moramo izdvajati vjerovali joj ili ne!

Post je objavljen 07.02.2011. u 13:10 sati.